Sociedad'ın idarecilerinden Lorenzo Juarros, sezon başında sarı-kırmızılılardan 1 milyon 900 bin euroya kiraladıkları Portekizli oyuncu için 30 Nisan'a kadar sahip oldukları 7.5 milyon euroluk satın alma opsiyonunu şu an için kullanmayı düşünmediklerini ifade etti.

Lorenzo Juarros, "Şu anda tam bir karar vermedik ama satın alma opsiyonunda yazan 8 milyon euro çok para..." dedi.

Bruma için kısa bir süre önce İspanyol basınında, "Bruma'yı sportif direktör Loren transfer etti, David Moyes değil. (o dönemki teknik direktör) Şu ana kadar takıma bir katkısı olmadı. Oynadığı futbol etki yaratmadı" ifadelerine yer verilmişti.

Menajeri Catio Balde ise "Bruma'nın dönüşü zor. Sezon sonunu beklemeyecekler. Bu işi daha önce çözmek istiyorlar. Bruma İspanya'daki yeni hayatında çok mutlu. Kafasındaki düşünce Galatasaray'a dönmek değil, La Liga'da yola devam etmek. İlk tercihi bu. Real Sociedadlı yetkililerle görüşüyorum, son derece memnunlar. Ama tabi bir sorun çıkar da, düşük bir ihtimal olarak görünen Bruma'nın kulübüne dönmesi gerekirse o zaman da yapacak bir şey olmaz. Sonuçta Galatasaray da büyük bir kulüp" şeklinde konuşmuştu.

21 yaşındaki Armindo Tué Na Bangna, Sociedad formasıyla 24 maça çıkarken 2 gol atıp 1 asist yapma başarısı gösterdi.