NTV Spor'da yer alan habere göre, sarı-kırmızılı kulubün yetkilileri ile temasa geçen Portekiz kulübü Bruma icin 10 milyon Euro'yu gözden çıkardı. Ancak genç oyuncunun Galatasaray'a transfer olurken sözleşmesinde yer alan madde, transferin gerçekleşmesine engel oldu. Bruma'nın sözleşmesine eklenen maddeye göre, Portekizli oyuncu ülkesinde Sporting Lizbon'dan baska bir takıma transfer olamıyor.

Galatasaray'a büyük umutlarla transfer olan; ancak yaşadığı sakatlık nedeniyle 6  ay takımdan ayrı kalan Bruma, iyileştikten sonra bazi maçlarda dikkat çekse de beklentilerin altında kaldı. Teknik direktör Hamza Hamzaoğlu, son oynanan Gençlerbirligi maçında Portekizli genç oyuncuyu 18 kisilik kadroya almadı.  

2013-14 sezon başında Sporting Lizbon'dan Galatasaray'a transfer olan Bruma, aynı sezon ligde sadece 7 maça çıktı ve gol atamadı. Bu sezon ise 19 lig maçında görev alan Portekizli oyuncu, 3 de gol attı. Bruma, sarı-kırmızılı formayla Şampiyonlar Ligi'nde ise toplam 9 maça çıktı ancak gol atamadı.