Portekiz Futbol Federasyonunun internet sitesinden yapılan açıklamaya göre, 25 Mart'ta Macaristan, 3 gün sonra ise İsveç ile oynanacak karşılaşmaların 25 kişilik aday kadrosu açıklandı.

Beşiktaş'ta forma giyen Ricardo Quaresma kadroya çağrılırken, Galatasaray ile bu sezon istikrarlı bir performans sergileyen Armindo Bruma ise teknik direktör Fernando Santos tarafından tercih edilmedi.

Sezon başında Fenerbahçe'den İspanyol temsilcisi Valencia'ya transfer olan Luis Nani'nin ise sakatlığından dolayı Macaristan'a karşı forma giyemeyeceği açıklandı.

Son Avrupa şampiyonu Portekiz Milli Takımı'nın aday kadrosunda yer alan isimler şöyle:

Kaleci: Anthony Lopes (Olympique Lyon), Marafona (Braga), Rui Patricio (Sporting Lizbon)

Defans: Bruno Alves (Cagliari), Cedric Soares (Southampton), Eliseu, Nelson Semedo (Benfica), Joao Cancelo (Valencia), Jose Fonte (West Ham United), Luis Neto (Zenit), Pepe (Real Madrid), Raphael Guerreiro (Borussia Dortmund)

Orta saha: Andre Gomes (Barcelona), Danilo Pereira (Porto), Joao Mario (Inter), Joao Moutinho (Monaco), Pizzi (Benfica), Renato Sanches (Bayern Münih), William Carvalho (Sporting Lizbon)

Forvet: Andre Silva (Porto), Bernardo Silva (Monaco), Cristiano Ronaldo (Real Madrid), Eder (Lille), Gelson Martins (Sporting Lizbon), Ricardo Quaresma (Beşiktaş)