Bu sezon Prandelli döneminde yeteri kadar forma şansı bulamayan 19 yaşındaki kanat oyuncusunun ara transferde elden çıkarılacağı iddia ediliyordu. 

Ancak takımın başına yeni geçen teknik direktör Hamza Hamzaoğlu'nun sahaya çıkardığı ilk 2 maçta 11'deki yerini sağlama aldı.

Bruma’nın yakın çevresine "Takım yeni bir hava yakaladı. Coşkulu ve arzulu oynuyoruz. Kişisel bir değerlendirme yapmak doğru değil. Yeni teknik direktörümüz Hamzaoğlu gerçekten iyi bir insan. İletişimi yüksek. Prandelli zamanında bu iletişimi bulamamıştım. İtalyan hoca sadece forma şansı tanıdığı oyuncularla konuşuyordu. Kendisine ‘Neden oynamıyorum’ diye sordum. Cevap vermedi. Ama artık her şey daha iyi. Kendimi çok iyi hissediyorum. Oynamak ve yeteneklerimi sergilemek harika" şeklinde konuştuğu öğrenildi.

"BEN OYNADIKÇA GELİŞİYORUM"

Kendisini oynayarak geliştirebileceğini vurglayan Bruma’nın "Oynadıkça kendini geliştirebilen bir futbolcuyum. Hocam şans verdikçe en iyi performansı göstermek için oynayacağım. İçimde maç oynamaya, gol atmaya attırmaya dair çok büyük bir iştah var. Şu an da Galatasaray'dan ayrılmam söz konusu değil. Devam edeceğim. Ocak'ta da bir gelişme olmaz. Her şey çok iyi ve şu an da kendimi çok daha güçlü, mutlu hissediyorum" dediği de ifade edildi.