Karşılaşma öncesi hedefledikleri gibi Beşiktaş'ı durduran ve orta sahadaki üstünlüğü ele alan Hollandalı hocanın öğrencileri, sonrasında ise hızlı ataklarla etkili tehlikeler yarattı.

Riekerink'in dev maç için 'gizli golcü' görevini verdiği Bruma ise adeta resital sundu. Aslan'ın ilk golünde korneri kazandıran isim olan Portekizli, hızıyla rakiplerinin başını döndürdü. Genç yıldız, 41. dakikada nefis bir pasla Sneijder'ı Fabri ile karşı karşıya bıraksa da İspanyol eldiven duvar ördü. Ancak 3 dakika sonra derbi jeneriklik bir gole sahne oldu. Sol kanatta topla buluşan Bruma, birden bire gaza basıp Atiba ve Gökhan İnler'in şaşkın bakışları arasında ceza alanına ilerledi. Tosic'e de bir çalım atan Bruma, Fabri'nin solundan topu köşeye yolladı ve skoru 2-0'a getirip Vodafone Arena'yı sessizliğe boğdu.

4 gole katkısı var

Galatasaray mücadeledeki 2-0'lık avantajını koruyamayıp 1 puana razı olsa da Bruma'nın performansı otoritelerden tam not aldı. 88'de yerini Sinan Gümüş'e bırakan Portekizli oyuncu 5 lig maçında 2 kez ağları bulup 2 de asist yaparak 4 gole doğrudan katkıda bulundu. Geçtiğimiz sezon 27 maça çıkıp sadece 1 gol atabilen 21 oyuncunun 5 maçta şimdiden bu rakamlara ulaşması dikkat çekti.

Beşiktaş taraftarını kızdırdı



Bruma'nın çok iyi bir futbol ortaya koyduğu maçta Beşiktaş taraftarlarını tahrik eden davranışları ise eleştiri aldı. İlk yarıdaki bir serbest atış sırasında topu Gökhan Gönül'e vermeyen Portekizli, benzer başka pozisyonda ise topu sektirip zaman geçirdi. Genç oyuncu golden sonra da korner bayrağını yumruklayıp Siyah-Beyazlı taraftarlara doğru koştu. Tribünlerin tepkisi üzerine Eren Derdiyok, eliyle kusura bakmayın anlamında bir hareket yapması dikkat çekti.

Beşiktaş maçında döktüren Bruma'nın benzerini 2013-14'te de yapmıştı. Olaylı derbide Kartal 1-0 öndeyken Portekizli, 59'da Drogba'ya asist yapmış, Fildişili sonrasında skoru 2-1'e getirmişti. Ancak 90+3'te taraftarlar sahaya girince Aslan 3-0 hükmen galip sayılmıştı.

Bruma, Beşiktaş maçının en iyi oyuncusu seçildi