Geçen sezonu İspanya’da kiralık olarak geçiren genç oyuncu, PSV’ye gitmek istiyor. Ancak Hollanda ekibi en fazla 4.5 milyon euro veriyor. Genç futbolcuyu 8 milyon euro'dan aşağı satmayacak olan Galatasaray'da Riekerink ise Bruma’dan faydalanmayı amaçlıyor.
 
Galatasaray’da Bruma’nın kalıp kalmayacağı netliğe kavuşmazken, futbolcu gitmek istiyor, teknik direktör Riekerink ise kalması için bastırıyor.
 
Geçen sezon İspanya’da Real Sociedad’da kiralık olarak görev yapan Portekizli futbolcuya ihtiyacı olduğunu yönetime ileten Riekerink, “Bruma dönmezse yine bir transfer yapmamız gerekecek ve bunun maliyeti bize çok daha fazla olacak” dediği bildirildi.
 
21 yaşındaki Portekizli futbolcu ise, PSV Eindhoven’a gitmek için her yolu deniyor. Bruma, menajeri aracılığıyla, “Gitmeme izin verin. PSV Eindhoven’ın teklifini kabul edin” mesajı gönderdi. Ancak Hollanda ekibinin önerdiği bonservis ücreti, Galatasaray’ın beklentilerinin oldukça altında kaldı. Bruma’dan zarar etmek istemeyen sarı-kırmızılı takım, bu yüzden 8 milyon eurodan aşağı bir rakama satmayacak.
 
Portekizli oyuncunun menajeri ise Galatasaray’a PSV Eindhoven’ın 3.2 milyon euro+bonuslarla 4 milyon euroyu bulan teklifinin revize halini bildirdi. Buna göre Hollanda ekibi 4 milyon euroya çıktı, bonuslarla beraber 4.5 milyon euro vermeyi kabul etti.