Attığı şık goller, paslar, hızlı depaları ve futbolu ile herkesi mest eden Portekizli futbolcu, 6 haftalık periyotta 2 gol ve 3 asist üreterek Neymar, Eden Hazard ve Arjen Robben gibi dünya yıldızlarını geride bıraktı.

Portekizli yıldız ayrıca Avrupa'nın 5 önemli liginin en iyi çalım atan oyuncuları arasına girmeyi de başardı. Bu yüksek performans Bruma'nın forma satışlarının da patlamasını sağladı. En çok forması satılanlar arasında yer alan Fernando Muslera'yı sollayan başarılı futbolcunun, Sneijder ile yarıştığı ifade edildi.

İlk teklif 17 milyon euro

Marco Kırdemir, Bruma'yı sezon başında İngilizlerin istediğini açıkladı. Bruma'nın Galatasaray'a transferinde önemli bir görev üstlenen Marco Kırdemir, Portekizli futbolcunun piyasa değerinin 20-25 milyon euro civarında olduğunu ifade etti. Bruma'nın sezon başında İngiltere'den teklif aldığını kaydeden Kırdemir, "Bruma'ya, her zaman ifade ettiğim gibi zaman lazımdı, bu da oldu. Bruma'nın yeteneklerini herkes gördü. Şu andaki piyasa değeri bence, 20-25 milyon Euro'nun üzerinde. Bruma, sezon öncesinde, son dakika anlaşmazlıklar olmasaydı İngiltere'deydi. 17 milyon Euro + bonus veren bir kulüp vardı. Toplamda 20 milyon Euro karşılığında satışı olabilirdi" dedi.

Real Sociedad'ın Bruma'yı almadığı için çok pişman olduğunu belirten Marco Kırdemir, "Bruma'ya devre arası için Bundesliga'dan teklif var. Galatasaray yetki verirse bu transferin gerçekleşmesini sağlayabilirim" diye konuştu

Görüşmeler başlıyor

Bruma'yla ilgili transfer iddiaları yönetimi de harekete geçirdi. Sarı-kırmızılı ekip, 2018'e kadar sözleşmesi olan 21 yaşındaki yıldıza yeni bir kontrat önerecek. Sarı-kırmızılı ekip dün "Bruma, Galatasaray ile sözleşme yenilemek istemiyor" şeklindeki haberleri yalanlarken görüşmelerin önümüzdeki günlerle başlayacağı ifade edildi.