Geçtiğimiz sezonu La Liga ekiplerinden Real Sociedad'da kiralık olarak geçirdikten sonra yeniden Türkiye'ye dönerek İsviçre kampının adeta yıldızı olan Bruma'yı takımda tutmak isteyen Galasaray'da, teknik direktör Jan Olde Riekerink devreye girdi.
Kampın ilk günlerinde kendisiyle görüşen ve teklif aldığı Hollanda ekibi PSV Eindhoven'a gitmek için yardım isteyen Bruma'yı takımda kalması için ikna etmeye çalışan Hollandalı hocanın, "Seni hiçbir yere bırakmam. Bu sezon bizimle kalmanı istiyorum. Galatasaray'ın sana, senin de Galatasaray'a ihtiyacın var. Söz veriyorum her şey güzel olacak. Bu sezon Arena'nın yeni yıldızı sen olacaksın. Futbolunla ışıl ışıl parlayacaksın" dediği öğrenildi.

Genç futbolcu motive oldu

İsviçre kampına başlarken kafasında tamamen gitme düşüncesi olan, hatta yakın çevresine PSV ile anlaştığını dahi söyleyen Bruma'nın fikirleri ise, hocasının bu sözlerinin ardından değişmeye başladı. Harika bir kamp dönemi geçirip oynadığı 3 maçta da gol atan ve Uhrencup turnuvasındaki 2 karşılaşmada da maçın adamı seçilen Portekizli yıldızın, hocasının bu sözleri karşısında kalmaya karar verdiği kaydedildi.

Oynadığı futbolla Galatasaray taraftarının yeniden gözüne giren 22 yaşındaki genç yeteneğin, menajerini arayarak Sarı-Kırmızılılar'da kalmak istediğini ilettiği bildirildi.