Bruma konusunda yeni gelişmeler yaşanıyor. Oyuncunun avukatı, karar ne olursa olsun Sporting’e geri dönmeyeceklerini açıkladı.

Galatasaray’ın transfer gündemindeki Portekizli oyuncu Bruma’nın avukatı Bebiano Gomes, bugün açıklanması gereken Tahkim kararıyla ilgili konuştu. Gomes, çıkacak karar ne olursa olsun genç yıldızın Sporting’e geri dönmeyeceğini vurgulayarak, “Biz kulübün eski başkanı Godinho Lopes ile oyuncunun sözleşmesini 2017 yılına kadar uzatmak için sözlü bir anlaşma yapmıştık. Ancak şu ani başkan Bruno Carvalho, bu anlaşmayı kabul etmedi ve sözleşmeyi imzalamadı” şeklinde konuştu.

Gomes, Tahkim’den Bruma aleyhine bir karar çıkması halinde gerekirse oyuncunun kontratına göre son senesinde alması gereken 65 bin avroluk ücreti ödeyerek, Sporting’le sözleşmesini feshetme yoluna gideceklerini söyledi.

Galatasaray’ın Bruma transferinde düğüm bugün çözülebilir. Genç futbolcunun geleceğiyle ilgili karar bugün çıkacak.

Ülkemizde gerçekleştirilien FIFA 20 Yaş Altı Dünya Kupası’nda yıldızlaşan Portekizli hücum oyuncusu Bruma için bugün kritik gün. Genç yıldızın, kulübü Sporting’le olan anlaşmazlığı bugün büyük olasılıkla bir karara bağlanacak. Portekiz Tahkim Kurulu’nun bugün yapacağı toplantı sonrasında Bruma’nın serbest kalması gündemde.

Oyuncuyla kulüp arasındaki sorun, aralarında iki adet sözleşmenin bulunması. İlk sözleşme 2010 yılında imzalanmış ve geçtiğimiz Haziran ayında sona eren sözleşme. İkinci sözleşme ise Sporting’in iddiasına göre 2011 yılında imzalanmış ve buna göre Bruma’nın serbest kalması için bir yıl daha geçmesi gerekiyor. İkinci sözleşmenin geçerli olup olmadığına dair çıkacak karar, oyuncunun geleceği hakkında belirleyici rol oynayacak.

Bruma eğer serbest kalırsa şu an dokuz yabancı futbolcusu bulunan Galatasaray’ın bu transferi bedelsiz olarak bitirme şansı doğuyor. Sporting lehine bir karar çıkması durumunda ise sarı kırmızılıların yaklaşık beş milyon avro tutarında bir teklifle Portekiz kulübünün kapısını çalması bekleniyor. Bilindiği gibi Sporting, bir süre önce Chelsea’den gelen dört milyon avroluk teklifi reddetmişti.

Eurosport