Karabükspor-Fenerbahçe maçını Florya Metin Oktay Tesisleri’nde yardımcıları ile beraber izleyen Teknik Direktör Roberto Mancini’nin, karşılaşmanın en iyi isimlerinden biri olan Furkan Özçal’ın, Galatasaray tarafından Karabük’e kiralandığını öğrenince büyük bir şaşkınlık yaşadığı ortaya çıktı.

İtalyan hocanın, lider Fenerbahçe’yi 2-1 deviren Karabük’ün en başarılı isimlerinden biri olarak dikkat çeken 23 yaşındaki futbolcuyla ilgili olarak “Furkan yetenekli görünüyor. Onunla ilgili detaylı araştırma yapın. İlginç özellikleri var. Gol bölgesine çok iyi koşular yapıyor. Biraz şansı olsa goller atacaktı. Oyun zekası da üst düzeyde” ifadelerini kullandığı ancak aldığı yanıt karşısında hayrete düştüğü öğrenildi.

Sarı-kırmızılıların, “Furkan Özçal zaten Galatasaray’ın futbolcusu. Bu sezon kiralık olarak Karabük’te oynuyor” ifadelerini kullandığı, Mancini’nin ise “Bu bir şaka galiba!” diyerek, yaşadığı şaşkınlığı dile getirdiği ifade edildi. İtalyan teknik adamın, Karabükspor’un sol beki İshak Doğan’ı da çok beğendiği belirtildi.

Bedavaya gelmişti

Roberto Mancini’nin beğendiği Furkan Özçal, geçen sezon Kayserispor’dan bedelsiz olarak Galatasaray’a transfer olmuş ancak ligde 1 dakika bile oynayamamıştı. Sadece Ziraat Türkiye Kupası’ndaki Balıkesirspor karşılaşmasında 27 dakika şans bulan genç futbolcu, sezon başında Tolunay Kafkas’ın isteğiyle Karabükspor’a kiralandı.

KARNESİ

SEZON    TAKIM    MAÇ    GOL
2013-14    Karabükspor    17    1
2012-13    Galatasaray    1    -
2011-12    Kayserispor    23    2
2010-11    Kayserispor    20    2
2009-10    Kayserispor    19    -
200-09    Kayserispor    14    2

Milliyet