Cim-Bom’da, Didier Drogba’nın geleceğiyle ilgili belirsizliğe Milliyet son noktayı koyuyor.

Galatasaray’la sözleşmesi sezon sonunda bitecek olan Fildişili golcü hakkında bugüne kadar hep “İki yıllık sözleşme istiyor”, “Kalmak için çok para istiyor” veya “ABD’ye gidecek. Juventus, Monaco ve Roma gibi alternatifleri var” şeklinde haberler geliyordu. Ancak bu kez teklif Galatasaray’dan değil, dünyaca ünlü oyuncudan geldi.

Fenerbahçe derbisinde kasık bölgesindeki sakatlığı nükseden ve tedavi için Katar’a giden Didier Drogba bu süreçte iki kez de kontrol amaçlı İstanbul’a geldi. Son olarak Gençlerbirliği maçını tribünden izleyen Drogba’nın geçtiğimiz günlerde Başkan Ünal Aysal ile bir araya gelerek, Galatasaray’da kalmak istediğini söylediği öğrenildi. Drogba’nın bu görüşmede para konusunda her türlü fedakârlığı yapmaya hazır olduğunu vurguladığı ortaya çıktı.

Türkiye’de kendisini çok mutlu hissettiğini aktaran 36 yaşındaki oyuncunun, “Türkiye çok özel bir ülke. İstanbul’u ise gerek ben gerek ise ailem benimsedi. Her şeyden önce Türkler çok iyi insanlar. Bu ülkeyi geç keşfettim ve kolay kolay kopmak istemiyorum. Galatasaray da bir dünya kulübü. Bu takımın bir parçası olarak kalmak arzusundayım” ifadelerini kullandığı belirtildi.
2 yıllık imza atmaya hazır

Drogba’nın sözleşme konusunda fedekârlık yapmaya hazır olduğunu ilettiği vurgulanırken, “Para benim için öncelik değil. Vücudum hâlâ fit ve en az iki sene daha oynabilirim. Bu gücü kendimde görüyorum. Maddi anlamda yüksek beklentilerim yok” dediği vurgulandı.

Drogba’nın bu sözlerinin Galatasaray’ın tranfser politikasını nasıl etkileyeceği merak ediliyor. Başkan Ünal Aysal da geçen ay, yıldız futbolcu konusunda “Drogba lider bir oyuncu. Bir sene daha takımda kalmasını istiyoruz” açıklamasını yapmıştı. Senelik 4 milyon euro alan Drogba’nın 3 milyon eurodan 2 yıllık sözleşmeye imza atmaya hazır olduğu ifade edildi.


Milliyet