Burak, Florya Metin Oktay Tesisleri’nde basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

"Sezon başında sıkıntılı başladık; ama birbirimize inandık, güvendik. Bunların hepsi yalan değil; yürektendi" diyen Burak, "Bunu da her oynadığımız maçta gösterdi ve sonunda da 4. yıldızı taktık, bu bize nasip oldu. Bunun için çok şeylerimizi verdik. Çok şey feda ettik, birçok arkadaşımız çok şeylerini feda etti. Bazı şeyler burada söylenmiyor ama çok acılar çekerek buralara geldik. Tabii karşılığını aldık" dedi.

Hamza Hamzaoğlu’nun takımın başına geçmesine de değinen Burak, "Hamza hocanın gelişi var. O da çok büyük etki etti takım üzerinde. Zaten her şey gözle görülüyor. Bütün camiamıza hayırlı olsun, bunun tadını çıkaralım ama düzgün bir şekilde Aslan gibi. Her şey seviyeli bir şekilde; çünkü geçen sene bizim bazı şeylerden canımız yanmıştı. Bizler burada farkımızı göstereceğiz, camia olarak, hem büyüklük olarak. Seviyeli bir şekilde sevinip, bunun tadını böyle çıkaralım" dedi.

Burak, 4. yıldız ile ilgili olarak, "Bu çok güzel bir şey, bu bizim hayallerimizdeydi, bu bizim rüyalarımızdaydı. Bu acılar, bu fedakarlıklar bunun için yapıldı. Çok mutluyuz, Galatasaray tarihine küçük de olsa adımızın yazıldığını düşünüyoruz. Dördüncü yıldızı taktıktan sonra Allah izin verirse kupayı da kazanacağız. Benim 3. senem Türkiye Kupası’nı da alırsak 6. kupam olacak. O yüzden çok çok mutluyum. Çok gururluyum, kendimle gurur duyuyorum. Bu camiada olduğum için, bu formayı taşıdığım için. Vicdanen de çok rahatım çok gururluyum. O yüzden önce kendimi mahcup etmediğim, daha sonra da bana inananları mahcup etmediğim için çok mutluyum" şeklinde konuştu.

Hamza Hoca’nın Türk olmasının önemine değinen Burak Yılmaz, "En belirgin özellik Türk olması. Çünkü Türk bir hocayla duygularınız bakışlarınız ne isteyip istemediğiniz bir bakışla birlikte belli oluyor. Hamza Hoca’nın Türk olması, bizleri iyi tanıması, Türk futbolunu iyi bilmesi en belirgin özellikti. O özelliğini de birden ortaya çıkardı ve sonuç da ortada" diye konuştu.

Sakatlıkları yaşadığı dönemde oynamak istemesi ile ilgili olarak ise, "Bunu benim söylemem pek hoş olmaz. Onu başkası cevaplar. Ama ben üstüme ne düşüyorsa, en ufak bir ışık varsa, bunu kullandım. Şampiyonlukta da bu taçlandı. Bunun için de mutluyum" dedi.

"Deplasman maçlarında kendisine rakip taraftarlardan gelen tepkileri yorumlaması istenen Burak Yılmaz, "Ben 4. yıldızı ilk takmış şampiyon takımın şampiyon oyuncusuyum. Öncelikle birazcık beni sevmeyebilirler ama saygı göstermek zorundalar. Benim de sevmediğim insanlar oluyor ama saygıda kusur etmem. Beni sevmeyip beğenmeyebilirsiniz ama saygı duymak zorundasınız. Ben milli takımın da oyuncusuyum. Tabii ki de rakip takım taraftarlarının protestosu normal. ama her gittiğin yerde küfrün dozu kaçtığı için artık bunları duymuyorsun ama buradan söylüyorum. Ben 4. yıldızı takmış ilk takımın, şampiyon takımın şampiyon oyuncusuyum. Sevilmeyebilirim ama saygı gösterilmek zorundayım. Formsuzluklar gol kaçırmalar bundan önce de oldu. Ben yine kendimi iyi görüyorum. Bundan sonra da gol kaçıracağım. Sonra tekrar rayına girecek" ifadelerini kullandı.

Son maçta Hamza Hoca ile arasında, oyundan çıkarken gelişen durum için Burak Yılmaz, "Son maçta Hamza Hoca ile yaşamış olduğum bir şey vardı. Bu çok basit bir şey. Oyundan çıkan herkes zaman zaman böyle yapabilir. Ama bu olay yaşandı diye bu şampiyonlukta benim varlığım ve emeğim bunun önüne geçemez. Bu yapılmış bir hataydı, çok üzerinde durmaya gerek yok. Yapıldı geçti gitti" yorumunu yaptı.

Burak Yılmaz son iki maçtaki beklentisi ile ilgili olarak, "Benim öyle bir beklentim yok. Bizim öyle bir isteğimiz olsa, Bursa’nın da Rize’nin de bunu yapacağını düşünüyorum İki camiada bizi alkışlayabilir. Bizim böyle bir isteğimiz beklentimiz yok. Ama yaparlarsa da güzel bir durum olur. Bursa ile de kupa finalimiz var. Çok değerli bir hocaları var. Sahalarında oynayacağız" dedi.