İstanbul’da bu hafta sonuna kadar etkisini hissettirecek kötü hava şartları, dev derbiyi de etkileyecek. Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre İstanbul’da dün başlayan kar yağışının, hafta sonuna kadar devam edeceği duyuruldu. Karşılaşmanın oynanacağı saat 19.00 öncesinde yağışın devam edeceği bildirilirken 4 derece civarında olması planlanan havanın karşılaşmayı olumsuz yönde etkilemesinden çekiniliyor. Zemini, hava şartlarından çok çabuk etkilenen 80 bin kişilik dev spor kompleksinin, derbiyi kaldırıp kaldıramayacağı konusunda şimdiden soru işaretleri oluştu. 
 
‘İğrenç bir stat’
 
Vodafone Arena’daki yapım çalışmalarının sürmesi nedeniyle bu sezon iç saha maçlarının birçoğu için bu stadı kullanmak zorunda kalan Beşiktaş’ta futbolcular, Olimpiyat Stadı’nda maça çıkmayı resmen çile olarak görüyor. İstanbul’da hava durumunun iyi olduğu günlerde bile stadın bulunduğu bölgenin çok fazla rüzgar gören bir yer olması sebebiyle zorluk yaşayan Siyah-Beyazlı futbolculardan Ersan Gülüm, yine bu statta oynanan Tottenham maçı öncesinde, “Bu iğrenç statta maça çıkmaktan nefret ediyorum” ifadelerini kullanmıştı.
 
Meteoroloji Uzmanı Bünyamin Sürmeli, pazar günkü muhtemel hava durumunu açıkladı:
 
Bu hava derbiyi etkiler
 
Beşiktaş ve Galatasaray takımlarının Atatürk Olimpiyat Stadı’nda karşılaşacağı maç öncesinde, İstanbul’da sabah ve öğlen saatlerinde kar yağışı bekleniyor. Yağış, yer yer karla karışık şekilde kendisini hissettirecek. Şehir merkezinden uzakta konumda bulunan Atatürk Olimpiyat Stadı çevresinde ise hava, daha ağır şekilde kendisini hissettirecek. Kar yağışı, maçın oynanacağı saat 19.00 civarında kesilecek. Ancak karşılaşma öncesindeki durum, mücadeleyi etkileyebilir.