Galatasaray, Borussia Dortmund karşısında resmen dibe vurdu. Maç sonunda ortaya çıkan istatistikler, sarı-kırmızılı takımın yaşadığı ağır hezimeti gözler önüne serdi.

Alman rakibi karşısında sahadan 4-0 mağlup ayrılarak Şampiyonlar Ligi'nde gruptan çıkma iddiasını büyük ölçüde kaybeden Cim-Bom, 90 dakika boyunca sadece 3 faul yaptı. Bu şaşırtıcı istatistik sarı-kırmızılı takımın mücadele etmeyerek rakibine teslim olduğunu adeta kanıtladı.

Galatasaray filelerini 4 kez havalandıran Borussia Dortmund maçta tam 10 kez gol pozisyonuna girdi. Sarı-kırmızılı takım ise TT Arena'da olmasına rağmen bir kez bile gole yaklaşamayarak sıfır çekti. Alman ekibi 11'i isabetli 15 şut atarken, Cim-Bom ise 8 şutta yalnızca 1 kez kaleyi tutturdu.

Borussia Dortmund'lu futbolcular karşılaşmada toplam 117 kilometre koştu. Galatasaraylı oyuncuların koşu mesafesi ise 106 kilometrede kaldı.

Sarı-kırmızılı takım topla oynamada ise Alman rakibine yüzde 58'e, yüzde 42 üstünlük sağladı. Ancak bu istatistiğin skora hiçbir etkisi olmadı.