Galatasaray, 13 yıl önce Türk futbol tarihinin en büyük  başarılarından olan UEFA Kupası şampiyonluğunu Danimarka ekibinin sahasında elde  etti. 
 
Yeni adı UEFA Avrupa Ligi olan UEFA Kupası organizayonunun finalinde,  17 Mayıs 2000 tarihinde İngiliz ekibi Arsenal'le Parken Stadı'nda karşılaşan  Galatasaray, normal süresi ve uzatma bölümü golsüz sona eren maçta, rakibini  penaltı atışları sonucunda 4-1 mağlup ederek kupanın sahibi olmuştu. 
 
Sarı-kırmızılı takım, 13 yıl 173 gün sonra çıkacağı Parken Stadı'nda,  UEFA Şampiyonlar Ligi'ndeki rakiplerinden Kopenhag karşısında tekrar galip  gelmeye çalışacak. 
 
Avrupa kupalarındaki 251'inci maç 
 
Galatasaray, Kopenhag maçıyla Avrupa kupaları tarihindeki 251'inci  karşılaşmasına çıkacak. 
  
Sarı-kırmızılılar, bugüne kadar Şampiyon Kulüpler Kupası ile UEFA  Şampiyonlar Ligi'nde 146, adı daha önce UEFA Kupası olan UEFA Avrupa Ligi'nde 71,  Kupa Galipleri Kupası'nda 32 ve UEFA Süper Kupa'da da 1 kez olmak üzere, toplam  250 maç yaptı. 
 
Avrupa kupalarındaki en başarılı Türk ekibi olarak dikkati çeken  Galatasaray, geride kalan 250 maçta 96 galibiyet ve 89 yenilgi aldı, 65  karşılaşmada ise eşitliği bozamadı. Bu karşılaşmalarda rakip filelere toplam 354  gol göndermeyi başaran ''Cim Bom'', kalesinde ise 360 gol gördü. 
 
Avrupa karnesi 
 
Galatasaray takımının tarihinde mücadele ettiği Avrupa kupası  organizasyonları ve istatistikleri şöyle: 
 
Mancini yönetiminde Avrupa'daki üçüncü maç 
 
Galatasaray, Kopenhag karşılaşmasıyla yeni teknik direktörü Roberto  Mancini yönetiminde UEFA Şampiyonlar Ligi'ndeki üçüncü maçına çıkacak. 
 
Sarı-kırmızılı takım, Mancini yönetiminde daha önce oynadığı iki  karşılaşmada bir galibiyet, bir de beraberlik aldı. 
 
UEFA Şampiyonlar Ligi grubundaki ilk maçında teknik direktör Fatih  Terim yönetiminde İspanya'nın Real Madrid takımına 6-1 yenilen Galatasaray, daha  sonra göreve getirilen Roberto Mancini yönetiminde çıktığı iki maçta, deplasmanda  Juventus ile 2-2 berabere kaldı, İstanbul'da da Kopenhag'ı 3-1 yendi. 
 
Gözler Drogba'da olacak 
 
Galatasaray'ın Kopenhag ile yapacağı önemli karşılaşmada gözler yıldız  futbolcu Didier Drogba'da olacak. 
 
Drogba, bu sezon resmi maçlarda attığı 9 golle takımının en golcü  futbolcusu konumunda bulunuyor. 
 
Fildişi Sahilli futbolcu, bu sezon TFF Süper Kupa'da Fenerbahçe ile  oynanan maçta 1, Spor Toto Süper Lig'de 6 ve UEFA Şampiyonlar Ligi'nde de 2 gol  kaydetti. 
 
UEFA Şampiyonlar Ligi'nde yarın 85. maçına çıkacak olan tecrübeli  futbolcu, sarı-kırmızılı takımın bu kulvarda oynadığı son iki karşılaşmada da  (Juventus, Kopenhag) fileleri havalandırmayı başardı. 
 
Galatasaray'da iki önemli eksik 
 
Galatasaray'ın gruptan çıkması için büyük önem taşıyan Kopenhag  karşılaşmasında yıldız oyuncuları kaleci Fernando Muslera ile Wesley Sneijder  forma giyemeyecek. 
  
Torku Konyaspor maçında geçirdiği sakatlık nedeniyle sağ ayak baş  parmağında kırık tespit edilen ve tedavisi nedeniyle bir süre takımdan ayrı  kalacak olan Muslera ile aynı karşılaşmada sağ üst adalesinden sakatlanan  Sneijder, Kopenhag maçı kadrosunda bulunmayacak.