Almanya Bundesliga takımlarından Hamburg’da oynayan Hakan Çalhanoğlu’nun babası Hüseyin Çalhanoğlu, oğlunun Şampiyonlar Ligi’nda mücadele eden İngitere’den bir takımdan ciddi bir teklif aldığını söyledi.

Baba Çalhanoğlu, telefonla AA muhabirine yaptığı açıklamada, Hakan Çalhanoğlu’na Galatasaray, Hamburg ve başka kulüplerden de teklifler geldiğini ifade etti.

“Hakan’ın Türkiye’de Süper Lig’e gitmesini mi yoksa Bundesliga’da kalmasını m istediğinin” sorulması üzerine Çalhanoğlu, ”İlk hedefimiz Avrupa’da kalması. Tabii ki büyük bir cazip teklif gelirse düşünürüz. Galatasaray veya başka bir kulüp de olabilir. Ama gerçekten iyi bir teklif yapılması lazım. Yoksa bu iş olmaz” dedi.

''ÇOCUĞUN DEĞERİNİ VEREN ALIR''

Hakan’ın Galatasaray taraftarı olduğunu ifade eden Çalhanoğlu, ”Ama bu demek değil ki Galatasaray’a gidip oynayacak diye bir şey yok. Çocuğun değerini veren alır. Çocuk da göğsünü gere gere o takımı temsil eder” ifadelerini kullandı. Hamburg’un Hakan Çalhanoğlu’na 2018 yılına kadar sözleşme teklif etmesiyle ilgili olarak da baba Çalhanoğlu, Hamburg’un Hakan’ı kaçırmak istemediğini vurguladı.

''İNGİLTERE'DEN BİR TAKIM İŞİ BİTİRMEYE ÇALIŞIYOR''

Hakan’ın tranferinin Arsenal ve Liverpool’un da gündeminde olduğunu ancak başka sürpriz bir takımın da ortaya çıkabileceğine dikkati çeken Çalhanoğlu, “Ciddi görüşmeler var. Şampiyonlar Ligi’nde oynayan İngiltere’den bir takım işi bitirmeye çalışıyor, bakalım” diye konuştu.

Baba Çalhanoğlu, söz konusu takımının adını ise açıklamak istemediğini belirtti.

Hakan’ın telefonla katıldığı bir televizyon programında yaptığı açıklamalara da değerlendiren Çalhanoğlu, telefonla birden canlı yayına alınan Hakan’a hiç alakasız soruların yöneltilmesinin kendilerini üzdüğünü, oğlunun iyi niyetinden faydalanıldığını savunarak, bunun bir kez daha tekrarlanmaması ve gereksiz haberlerin yapılmamasını ümit ettiğini sözlerine ekledi.

AA