Manchester kentindeki City of Manchester Stadı'nda TSİ 19.15'te başlayacak karşılaşmayı Almanya Futbol Federasyonu'ndan Türk asıllı hakem Deniz Aytekin yönetecek. Karşılaşma ATV ekranlarından canlı yayınlanacak. 

Milli takımın İngiltere'yle yapacağı maçta FIFA'nın da onayıyla, gol çizgisi teknolojisi kullanılacak.  Türkiye Futbol Federasyonu'ndan yapılan açıklamada, iki ülkenin futbol federasyonlarının anlaşmasıyla bu uygulamanın maçta geçerli olacağı bildirildi.      

Ayrıca, futbol oyun kurallarında 1 Haziran 2016 tarihinden itibaren yürürlüğe girecek değişikliklerin, Uluslararası Futbol Birliği Kurulundan (IFAB) alınan özel izinle İngiltere-Türkiye maçında da geçerli olacağı kaydedildi.      
         
Kural değişiklikleri arasında, ceza sahasındaki bariz gol pozisyonlarında yapılan faullerde, futbolcunun kırmızı yerine sarı kartla cezalandırılması, penaltı atışında kaleciyi yanıltan oyuncuya ve çizgiyi erken terk eden kaleciye sarı kart gösterilmesi, su molalarının zorunlu hale getirilmesi, başlama vuruşunun geriye doğru yapılması, maç başlamadan önce futbolculara kırmızı kart gösterilebilmesi ve bu şekilde oyun dışı kalan oyuncunun yerine bir başkasının geçmesi gibi yenilikler yer alıyor.

MUHTEMEL 11'LER

İngiltere: Hart, Walker, Stones, Cahill, Rose, Alli, Dier, Wilshere, Sterling, Vardy, Kane.

Türkiye: Volkan Babacan, Gökhan, M. Topal, Hakan, Caner, Ozan, Selçuk, H. Çalhanoğlu, Oğuzhan, Volkan Şen, Cenk.