Açıklamalarda bulunan 28 yaşındaki file bekçisi, Medipol Başakşehir'e transfer olduğu için duyduğu mutluluğu dile getirerek, "Uzun süreli bir sözleşme imzaladık. Hem benim hem de Başakşehir ailesinin Transferi öncesi, Senegalli oyuncu ile bir görüşme yaptığını anlatan Uygun, "Ndiaye her takımda oynayabilir. Ona şunu söyledim, "Sen futbolda yürüyeceksin, namın arkadan gelecek. Gerçekten bedelini verirlerse gidebilirsin. Giderse Galatasaray veya Premier Lig'de kesinlikle oynar. Türkiye'de böyle oyuncu yok. Hem top kapabilen, defans arkasına koşu yapan, gol atabilen, asist yapabilen, pres yapabilen bir oyuncu her yerde başarılı olur" ifadesini kullanmıştı.

PAPA ALIOUNE 'BADOU' NDIAYE KİMDİR?

27 Ekim 1990 tarihinde Senegal'in Dakar kentinde dünyaya gelen Badou Ndiaye, Diamalaye'de büyüdü. Ndiaye, Evertonlı Idrissa Gueye ve Crystal Palacelı Pape Souare'nin de mezun olduğu Diambars adlı futbol akademisinde futbol kariyerine başladı.

2012 yılında Bodo/Glimt'e kiralanan ve ardından 2013'te bonservisi ile transfer olan Badou Ndiaye, Avrupa'ya ilk adımını atmış oldu.

2013'te Bodo/Glimt Norveç 1. Ligi'ne yükselirken, Badou Ndiaye de attığı 12 golle Kniksenprisen adı verilen ligin en iyi futbolcusu ödülünü kazandı.