Galatasaray geçtiğimiz sezonun ortasında yaptığı dev atılımla dünyanın en önemli oyuncuları arasında gösterilen Wesley Sneijder Bahsine ve Didier Drogba’yı kadrosuna katarken maliyetleri ve fiziki durumları nedeniyle iki oyuncu da çok tartışılmıştı.

Drogba’ya 1.5 yıl için toplam 6 milyon Euro garanti para ve maç başına da 15 bin Euro ödenmesi için anlaşılırken 4 milyon Euro da imza parası verilmişti.

Sneijder ise 3.5 yıl için imza atarken ilk sezonunda 2 milyon Euro, ardından ise 3.2 milyon Euro ve maç başı 25 bin Euro’ya G.Saraylı oldu. Hollandalı’ya verilen imza parası ise 3.9 milyon Euro’ydu.

Bu maliyetler, Türkiye standartlarının üzerinde olsa da her iki oyuncu bir anda Cimbom’u yeniden dünyanın gündemine taşıdı. G.Saray’ın da hem Şampiyonlar Ligi hem de kendi ligindeki başarıları sarı-kırmızılıların kasasını doldururken yeni sezon öncesindeki hazırlık kamplarında her iki oyuncunun değeri daha da iyi anlaşıldı.

ŞAMPİYONLAR LİGİ KATKISI

Cimbom, Devler Ligi’nde Drogba ve Sneijder gelmeden önce gruplardan çıkma hakkı elde ederken her iki oyuncunun da katkısı ile 2. turda Schalke’yi devirip çeyrek finalde R.Madrid ile oynama hakkı elde etti... UEFA’dan toplam 24 milyon 782 bin Euro kazanan Aslan bunun 3.9 milyon Euro’sunu Schalke zaferi için aldı.

405 BİN FORMA SATILDI

Yeni sezon için toplam 46 bin kombine bilet, taraftara satılırken yoğun ilgi nedeniyle yeniden satışa çıkarılan kombineler de kısa sürede tükendi. Bu satıştan toplam 75 milyon TL civarında gelir elde eden sarı-kırmızılılar, rakiplerinin bir adım daha önüne geçerken forma satışında ise tarihi bir rakama ulaştı. Sneijder ve Drogba’nın ardından artış gösteren forma satışlarında 405 bin rakamına ulaşıldı. Bu da yaklaşık 25 milyon TL’lik gelirin Aslan’ın kasasına gitmesi anlamını taşıyor...

NAPOLI’DEN 200 BİN EURO

Geçtiğimiz sezon her iki oyuncunun gelir katkıları bu rakamlarla daha da net bir şekilde ortaya çıkarken bu sezon ise hazırlık kampı yeni bir gösterge oldu.

Önceki yıllarda kamp organizasyonları için kasasından yüklü bir ücret harcayan G.Saray bu yıl ise kâra bile geçti. İngiltere’deki 2 hazırlık maçında toplam 20 bin kişinin tribünlere gelmesiyle kampın masraflarını karşılayan Cimbom, İzmir’de Malaga ile oynanan maçta da tribünlerin dolması ile 1.4 milyon TL gelir elde etti. Malaga’nın ve G.Saray’ın masraflarının ardından 250 bin TL kasaya girdi.

Slovenya’da maç yapmayan G.Saray buradaki masrafları ise Napoli ile oynayacağı maç ile karşılayacak. İtalyan ekibinden 200 bin Euro ve yol masraflarını alan G.Saray, ardından gideceği Emirates Cup’ta da 2 milyon Euro kazanacak.

Vatan