Deniz Gülen'e konuşan Belçikalı futbolcu, transferi için, "Dürüst olmak gerekirse transfer çok çabuk gelişti. 2 gün önce gelen teklif beni çok mutlu etti ve şimdi buradayım" dedi.
Cavanda, ilk antrenman sonrası takımdaki kazanma ruhuna dikkat çekerken "İlk antrenmanıma çıktım, arkadaşlarım beni ilk günde inanılmaz sıcakkanlı karşıladı. Yüksek şiddetli bir antrenmandı. Buradaki kazanma ruhunu, başarı ruhunu bugün gördüm" diye konuştu.

Belçikalı futbolcu yeni sezona hazır olmak konusunda sorulan soruya, "Sezon başında Trabzonspor ile antrenman yapmadım ama tek ve özenli çalıştım. Takımla ve tek çalışmak aynı şey değil ama yavaş yavaş oyun ritmimi yakalayacağımı düşünüyorum" yanıtını verdi ve eski futbolcumuz Lorik Cana'dan aldığı tüyoyu anlattı: "Türk Telekom Arena'da farklı formayla oynadım. Şimdi Galatasaray formasıyla o heyecanı yaşayacağım. Lorik Cana bana bu duygudan bahsetmişti. O duyguyu yaşamak için sabırsızlanıyorum."

Cavanda son olarak 13 Ağustos'ta Beşiktaş ile oynanacak Süper Kupa finali için "Geçen senenin şampiyonu ile oynayacağız ama unutulmasın ki biz Galatasarayız" dedi.