UEFA’den FFP müfettiş heyeti gelecek hafta İstanbul’da olacak. Kulüp Mali Kontrol Birimi (CFCB) karar verici olarak hareket edecek. Başkan Burak Elmas da geçen hafta sürpriz bir hamle yaptı. UEFA Başkanı Alexander Ceferin’le bir araya gekdi. 

Gelen bilgilere göre Elmas, Ceferin’le görüşmeden önce, TFF’den yapması gerekenler konusunda fikir aldı. TFF yetkilileri UEFA’dan gelen bazı bilgileri kendisiyle paylaştı. Müfettişleri muhatap alıp yüzyüze görüşme yapmasının Galatasaray adına çok yararlı olacağı söyledi. Bu nedenle Elmas, Ceferin’le görüşmeden CFCB’nin ABD’li Başkanı Sunil Gulati ve yardımcısı Petra Stanonik ile görüştü.

Burak Elmas, bu görüşmede İstanbul’a gelecek müfettişlerin pandemi döneminde yaşanan kayıplar ve TL’nin döviz kurları karşısında yaşadığı çöküşü dikkate almasını istedi.

“HEDEFİMİZ BORÇSUZ BİR GALATASARAY”

Burak Elmas, dün akşam katıldığı programda kulübün mali durumu hakkında şu sözleri kullandı:

“Hedefimiz borçsuz bir Galatasaray. Türkiye’nin ilk borçsuz, hatta Türkiye’nin ilk defa uzun süre üst üste kar eden, zarar etmeyen kulübü olmak amacımız var. Bazı şeyleri önümüzdeki sene yapmak istiyoruz. Çok hızlı değişim yapmak istiyoruz. Uzun süredir ihtiyaç var. Yapılması gereken değişimler ertelenmiş. Galatasaray’ın buradan hızlı çıkabilmesi için bazı şeyleri çok hızlı yapmamız lazım. Türk sporunun durumu dışında hareket etmek kolay olmuyor. O yüzden Türk sporunda bazı şeyleri hızlı düzeltmek için aktif masadayız. Biz bu giden yolun taşlarını döşemek, burada bir yönetim disiplini getirerek Galatasaray’ın geçmişten bugüne gelen hatalarının tekrarlanmaması adına bütün her şeyi yapmaya devam edeceğiz. Umarım görev süremizin sonunda bu yola geçmiş oluruz.” 

“Bankalarla yeniden yapılandırma anlaşması imzaladık bu çerçeve anlaşmasının getirdiği çok önemli sorumluluklar var. Her şeyi düzeltmek için elimizden geleni yapıyoruz. En çok kendi kendimize şikayet ettiğimiz şey ise zaman. Kamuoyuna mal olmuş, çok değerli üyelerimiz var, kamuoyunda tartışılan çok fazla konumuz var. Bazen doğruları yapmak için de hemen yapmak yerine biraz daha uzun anlatır herkesin satın aldığı doğruyu yapmak gerekiyor. Bu zaman kaybı gibi görünebilir ama en sonunda doğrusu oluyor herkes için. Umarım aldığımız bu radikal kararlar yakın zamanda meyvelerini göstermeye başlar.”

Fatih Portakal, Galatasaray'dan özür diledi Fatih Portakal, Galatasaray'dan özür diledi

Kaynak: Fotospor