Galatasaraylı Burak Yılmaz’a uzun süredir Çin kulüplerinden teklif geldiği konuşuluyordu ancak golcü oyuncu ile ilgili ilginç bir gelişme ortaya çıktı.

Sporcope.com'un ulaştığı bilgiye göre Çin kulüplerinin takibinde olduğu iddia edilen Burak Yılmaz’a Fransa’dan ciddi bir talip olduğu öğrenildi. Uzun süredir takımı sürükleyecek bir forvet arayışında olduğu bilinen Fransa’nın Monaco kulübünün Burak Yılmaz’a menajerler aracılığı ile talip oldukları öğrenildi.

Milli futbolcuyu kadrosuna katmayı ciddi şekilde isteyen Monaco’nun Burak’ın sakatlık durumunu da yakından takip ettiği ve olası bir teklifi bu konunun etkileyeceği belirtildi. Fransız kulübünün Burak Yılmaz için gözden çıkarttığı bonservis bedelinin ise 10 milyon euro civarında olacağı da gelen haberler arasında…

Bilindiği gibi bir süredir Galatasaraylı taraftarlar sosyal medya aracılığı ile Burak Yılmaz’ın satılması yönünde kampanya başlatmışlardı. Çin’in Shangai Shenhua takımından gelen teklif astronomik boyutlarda olmasına rağmen Burak’ın Asya’da futbol hayatını sürdürmek istememesi nedeniyle reddedilmişti. Burak Yılmaz’a Avrupa’dan böylesine ciddi bir teklif gelmesinin ardından golcü oyuncunun konuyu nasıl değerlendireceği ise şimdiden merak konusu oldu…

MONACO’NUN TAKİP ETTİĞİ DİĞER İSİM MUHAMMET DEMİR

Öte yandan Monaco kulübünün Türkiye piyasasını takibinin Burak Yılmaz ile sınırlı olmadığı da ortaya çıktı. Monaco’nun Burak Yılmaz ile birlikte Gaziantepsporlu Muhammet Demir ile de ciddi şekilde ilgilendiği öğrenildi.

Muhammet Demir’in golcü özelliklerinin yanı sıra yıldız potansiyelinin oluşu nedeniyle Fransız ekibinin menajerler vasıtasıyla genç oyuncu ile ilgili bilgi almaya çalıştığı belirtildi.

Fransız basınında sezon başından bu yana sık sık gündeme geldiği üzere Monaco, takımı sürükleyecek bir golcüye sahip değil. Milan’dan kiralanan El Shaarawy’nin istenen formu yakalayamamasının yanı sıra bir diğer forvet Lacina Traore’nin sık sık sakatlanması ile sıkıntılar yaşamaya devam ediyor. Ligue 1’de lider PSG’nin ardından ikinci sıraya kadar yükselen Monaco’nun Burak Yılmaz’ı kadrosuna katarak hedefleri daha yüksek bir takım oluşturma çabasında olması bekleniyor.