Sezon başında transfer döneminin en çok konuşulan isimlerinden olan Burak Yılmaz, İtalyan ekibi Lazio’nun yanı sıra İngiliz kulüpleriyle de anılmıştı. Galatasaray’ın yıldız futbolcusu şimdi de ocak ayı için tartışılır oldu.

İngiltere’de yayın yapan caughtoffside.com sitesinde ocak ayı transfer döneminin en popüler 50 oyuncusu arasında 46. sırada gösterilen Burak Yılmaz için detaylı bir de analiz hazırlandı. Özellikle 2010-11 sezonundan itibaren yakaladığı form grafiği ve attığı goller dikkat çeken 28 yaşındaki yıldız, Trabzonspor ve Galatasaray ile üst üste iki gol krallığı yaşadı ve Türk Milli takımıyla 12 gol kaydetti. Bordo mavili forma altında 2011-12 sezonunda 39 maçta 33 gol atan Burak, ertesi sezon Galatasaray’a transfer olarak 26 golle yine krallığı oturmuştu. Lig şampiyonluğuyla birlikte Şampiyonlar Ligi’nde çeyrek final çıkan sarı kırmızılılara attığı 6 golle destek verip, grup aşamasının en değerli futbolcusu seçilmişti.

Yeni sezona girerken İngiliz Arsenal ve Liverpool gibi takımlardan sonra İtalya’nın Lazio takımıyla görüşmüş ve transferi son anda gerçekleşmemişti. Burak Yılmaz için yeni tahmin ise ocak ayında transfer olacağı yönünde. İngiliz Arsenal’ın en ciddi aday olduğu belirtilen yazıda, Liverpool, Chelsea ve Manchester United’ın yıldız golcüyle ilgilenebileceği yazıldı.

Skorer