Habertürk Spor'dan Haluk Ayyıldız'ın haberine göre; Trabzonspor'da ayrılık sinyali veren Burak Yılmaz'ın rotası belli oldu.Trabzonspor forması altında 23 gole imza atan yıldız futbolcu Antalyaspor sonrasında şu açıklamaları yapmıştı:

“Devre arasında da söylemiştim yine teklifler alıyorum. Ukalalık olarak algılanmasın. Şartlar şu anda burada yanlış yöne doğru gidiyor. Gitmek istemiyorum ama kulüple oturup konuşacağız.Geldiğim dönem, nasıl gelmek daha doğruysa şimdi de belki de gitmek daha doğrudur. Başkanımız da söylüyor ‘Yüksek maliyetli futbolcularımızla görüşeceğiz’ diye.

Başkanımızla görüşeceğiz, şartlar iki taraf için de karşılanabilir olursa devam edeceğiz. Gönlüm kalmaktan yana.” Burak'ın yaptığı açıklamanın perde arkasını Habertürk araladı.

Burak Yılmaz’ın Beşiktaş ile flört ettiği ve yüzde 90 oranında anlaşmaya vardığı ortaya çıktı.Burak’ın, başkan Ahmet Ağaoğlu yönetimiyle birkaç gün sonra yeniden masaya oturacağı anlaşmaya varamadıkları takdirde Beşiktaş’ın yolunu tutacağı öğrenildi.Trabzonspor’dan eski hocası olan Şenol Güneş’in de Burak Yılmaz’ı çok istediği de sızan bilgiler arasında.

Bu durumda da Burak’ın ayrılmasına da kesin gözüyle bakılıyor.