Galatasaray'dan Çin'e transfer olan Burak Yılmaz, yeni takımının Dubai'deki kampına katılmak için İstanbul'dan ayrıldı. Burak, Dubai yolculuğundan önce açıklamalarda bulundu ve başkan Dursun Özbek ile görüşmediğini ifade etti.

Dursun Özbek'in "Burak kendisini gitmek istedi, biz de mecbur kaldık" ifadelerini de yorumlayan Burak, "Ben kulübümün içerisinde bulunduğu durumu düşünerek bu şekilde bir karar verdim. Transfer kararı tek taraflı alınan bir karar değildir" dedi.

Yönetime ince gönderme

Galatasaray'dan hiç kimseyi zor durumda bırakmak istemediğini dile getiren Burak, " Hayırlı uğurlu olsun, benim için farklı bir duygu. Hem üzüntülüyüm, hem de mutluyum. Galatasaray'a çok bağlıyım ama bu da benim için yeni bir deneyim olacak, farklı duygular içerisindeyim. Transfer iki tarafın isteğiyle olacak bir şeydir, ben kulübümün de içerisinde bulunduğu durumu düşünerek; bana gelen teklifi kabul ettim. Üstüne basarak söylüyorum, kulübümün içerisinde olduğu durumdan dolayı bu transferi kabul ettim. Kimseyi de giderayak zor durumda bırakmak istemiyorum." şeklinde konuştu.

Golcü sorunuyla ilgili olarak Burak, "Sportif anlamda başarıyı yakalarsanız maddi manevi ayağa kalkarsınız. Galatasaray’ın bu kadar geride olmaya hakkı yok. Bu takımda ben yoksam Umut, Podolski, Selçuk, Sinan var. Onlar da gol atacaktır. Benim oynadığım zamanlarda da gol sıkıntısı yaşayabiliyorduk. Her zaman yüzde 100 ile mücadele edemiyoruz. Robot değiliz sonuçta" dedi. 

Hamzaoğlu'nu es geçti

Galatasaray'dan ayrılarak Çin Ligi ekiplerinden Beijing Guoan'a transfer olan Burak Yılmaz, Atatürk Havalimanı'nda yaptığı konuşmada Türkiye'de çalıştığı en iyi teknik direktörleri açıkladı.

Sarı-kırmızılıların şu anki çalıştırıcısı Mustafa Denizli'ye övgüler yağdıran Burak Yılmaz, "Hocamızla kısa çalıştık ama bir baba kazandım. Türkiye'nin en iyi 3 hocasıyla çalıştım. Onun üzerinde etki bıraktım" dedi.

A Milli futbolcu, daha önceden çok iyi sözler kullandığı Fatih Terim ve Şenol Güneş'i de ima ederken, Galatasaray'ın eski antrenörü Hamza Hamzaoğlu'nu ise en iyi hocaları listesine almadı