GSGAZETE - Galatasaray, 25 Ağustos'ta Fenerbahçe ile oynayacağı Süper Kupa maçı öncesi son hazırlık maçında sahadan 1-0 galibiyetle ayrıldı. Galatasarayımız'ın tek golü Sneijder'in asistinde Amrabat'tan geldi.

Maçın ilk yarısında zaman zaman öne çıkan Yasin Öztekin, performansıyla taraftarı heyecanlandırdı. Dünya Kupası sonrası takıma katılan Sneijder ise ikinci yarıda forma giydi.

Burak'a taraftar tepkisi

Karşılaşmada önemli fırsatları değerlendiremeyen Burak Yılmaz'a maç içerisinde bazı taraftarlar tepki gösterdi. Maçın 86. dakikasında Umut Bulut ile değişiklik yapan Burak'a bir grup taraftar ıslıklı ve sözlü protestolarda bulundu. Bunun üzerine Burak da taraftarların yanına giderek kısa süreli bir tartışma yaşadı. Diğer futbolcuların araya girmesiyle gerginlik kısa sürede bitti. 

Maçtan önemli notlar

Müsabakayı izlemek için yaklaşık 15 bin kişilik stadın tamamına yakınını dolduran Türkler, Galatasaray lehine maç boyunca tezahürat yaptı Maça Belçika’daki Türklerin yanı sıra çevre ülkelerden de çok sayıda taraftarın ilgi gösterdiği görüldü. Maç öncesi Galatasaray Kulübü Başkanı Ünal Aysal, Belçika Federal Parlamentosu Milletvekili Emir Kır ve Türkiye’nin Brüksel Büyükelçisi Hakan Olcay, saha ortasına gelerek izleyicieri selamladı.

MAÇIN ÖZETİ BURADA

Karşılaşma öncesi Beşiktaş Kulübü Onursal Başkanı Süleyman Seba için bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.

Maçın ikinci yarısında Galatasaraylı taraftarların oturma düzenine uymaması üzerine Belçika polisi futbolseverlerin arasına girerek müdahale etti. Ambrabat’ın golünden sonra 3 Galatasaray taraftarı sahaya girdi. Görevlilerin müdahalesi ile uzaklaştırılan taraftarlar, maçın kısa bir süreliğine de olsa durmasına neden oldu.

Maçın son düdüğü ile yüzlerce taraftar sahaya indi. Özellikle taraftarların arasında kalan futbolculardan Selçuk, Semih ve Amrabat, soyunma odasına güçlükle gidebildi.