İtalyan basınında çıkan haberlerde, Napoli'nin başkanı Aurelio De Laurentiis'den transfere 125,5 milyon avro harcanmasını talep eden teknik direktör Rafa Benitez'in bu isteğinin kulüp tarafından onaylandığı belirtiliyor.

Uruguaylı yıldız golcüleri Edinson Cavani'yi 64 milyon avroya PSG'ye satan Napoli'nin, forvet hattını Burak Yılmaz ile güçlendirmeyi hedeflediği vurgulanıyor. Napoli'nin Real Madrid'ten transfer ettiği Gonzalo Higuain'in dışında forvet hattına takviye olarak Burak Yılmaz'ı istediği ifade ediliyor. 

"Corriere dello Sport" gazetesi de transfer haberini onaylarken, Napoli başkanının gelecek hafta görüşme yapmak için İstanbul'a gelebileceği ve 20 milyon avroluk bir teklif sunacağı ileri sürülüyor. 

Suarez'in yerine Yılmaz 

Liverpool'un Uruguaylı golcü oyuncusu Luis Suarez'i kadrosunda tutma umudu her geçen gün azalırken, kulübün menajeri Brendan Rodgers'ın forvette doğacak açığı Burak Yılmaz ile kapatmak istediği vurgulanıyor. 

Ada basını, geçen sezon 8'i UEFA Şampiyonlar Ligi'nde olmak üzere oynadığı 39 maçta 32 gol atan Yılmaz'ın skorer özelliği ile Suarez'in boşluğunu doldurabilecek tek aday olduğunun altını çizerken, Liverpool'un bu transferde Chelsea ve Tottenham Hotspur gibi rakiplerini hatırlatıyor. 

Liverpool'un bu transferi yaklaşık 20 milyon sterlin civarında kapatabileceği söyleniyor. Ülkenin spor yazarları, Suarez'in halihazırda 40 milyon sterlinden yüksek bir bonus veren siteler bedele satılabileceğini, bu nedenle 20 milyon sterlin ve üzeri tekliflerin Burak Yılmaz seviyesindeki bir futbolcu için "çok makul" buluyor.