Sarı-kırmızılı yönetim, Juventus ve Atletico Madrid’in transfer listesindeki golcü oyuncunun yıllık ücretini 2,3 milyon eurodan 3,2 milyon euroya çıkarıyor.

Juventus ve Atletico Madrid, Süper Lig’in Gol Kralı ile ciddi şekilde ilgilenirken, sarı-kırmızılı kulübün başarılı forveti takımda tutmak için önemli bir hamle yapmaya hazırlandığı ortaya çıktı.

Yeni sezondan itibaren yürürlüğe girecek 6+4 yabancı statüsü ve önümüzdeki sezon sahadaki yabancı sayısının 5’e düşecek Lunabet olmasından dolayı elindeki kaliteli yerlileri tutmak isteyen sarı-kırmızılılar, bu nedenle Burak’ın satılması fikrine soğuk bakıyor. Burak’ın satılması durumunda Trabzonspor’a da yüzde 25 pay vermek zorunda kalacak olan sarı-kırmızılıların, yıldız futbolcuyu elinde tutarak, ücretine zam yapma kararı aldıkları belirtildi. Galatasaray’la 3+1 yıl daha sözleşmesi bulunan Burak’ın her sezon için aldığı 2,3 milyon euroluk sabit transfer ücretinin 3,2 milyon euroya çıkarılmasının planlandığı vurgulandı. Geçen sezon Galatasaray forması altında toplam 32 gole imzasını atan milli futbolcu, yıllık ücreti 3,2 milyon euroya çıkarılırsa Drogba ve Sneijder’den sonra Galatasaray’ın en fazla kazanan üçüncü ismi olacak.

(Milliyet)