Galatasaraylı futbolcu Burak Yılmaz, Spor Toto Süper Lig’in 11. haftasında, 10 Kasım Pazar günü Fenerbahçe ile yapacakları derbiden galibiyetle ayrılmayı istediklerini söyledi.

Organ Bağışı Haftası nedeniyle Türk Böbrek Vakfı’nı ziyareti sonrası derbi hakkında açıklamalarda bulunan Burak, “Bu maçlarda golü kimin attığının önemi yok. Kazanmak istiyoruz. Kadıköy’e kazanmak için gideceğiz. Tabii ki gol atarsam, takımım da kazanırsa mutlu olurum ama gol önemli değil. Kimin gol attığının çok önemi yok. Aklımızda sadece galibiyet var” diye konuştu.

Kadıköy deplasmanında 14 yıldır galip gelememelerinin takım üzerinde baskı oluşturmadığını anlatan sarı-kırmızılı futbolcu, “Arkadaşlarımın üzerinde bir baskı veya stres görmedim. Sadece bu maçların güzelliği ve keyfi var. Bu güzelliğin keyfini çıkarmaya çalışacağız. Kazanırsak da daha keyifli olacak” ifadelerini kullandı.

Fenerbahçeli futbolcularla saha içinde rakip, saha dışında dost olduklarını vurgulayan Burak, şunları kaydetti:

“Fenerbahçeli futbolcularla saha içinde rakibiz. Saha dışında ise hepimiz dostuz. Mehmet Topal’ın eşinin organize ettiği bir yere geldik. Onlar bizim sadece saha içinde rakibimiz. Anlamlı bir günde, güzel bir derbi oynayacağız. İnşallah güne yakışır, olaysız bir derbi olur. Geçen derbiye baktığımızda biraz dikkat etmemiz gerektiğini görüyoruz. Saha içinde futbolcular, tribünde de taraftarlar olarak hareketlerimize dikkat etmemiz gerek ki geri dönülmeyecek şeyler yaşanmasın.”