Sözleşme yenilediği için mutlu olduğunu ifade eden Burak Yılmaz, “Attığım imza benim için çok güzel ve özel. Başkanımıza, yöneticilerimize ve camiamıza çok teşekkür ediyorum. Bu dördüncü yıldız yolunda atılan önemli adımlardan biriydi. Kendimi Galatasaray’a ait hissediyorum. Bunu da her fırsattı ve her ortamda davranış ve hareketlerimle gösteriyorum. Camiamızdaki herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.

Hakan Şükür'ü örnek alıyor

Hakan Şükür’ü örnek aldığını ifade eden Yılmaz konuşmasına “Metin Oktay ve Tanju Çolak da çok büyük isimler. Ama zaman olarak Hakan Ağabey’e daha yakın olduğum için o benim için biraz daha farklı. Galatasaray’da çok büyük işler yapmış, büyük rekorlar kırmış. Belki onun yaptıklarını başarmak çok kolay değil ama Hakan Şükür’ün yolunda ilerlediğimi düşünüyorum. Benim için atacağım gollerin sayısı ya da rekorlar çok önemli değil. Atabildiğim kadar gol atmak istiyorum. Galatasaray’ın Avrupa’da kazanacağı kupalara katkıda bulunmak, elimden geleni yapmak istiyorum. Kendimi burada güvende hissediyorum ve iyi yolda olduğumu düşünüyorum. Umarım önümüzdeki sezon hem benim için, hem de Galatasaray adına çok güzel geçer” şeklinde devam etti.

Galatasaray’da hedeflerinin büyük olduğunu da vurgulayan Burak Yılmaz “Galatasaray’da yaşamak istediğim en büyük başarı Şampiyonlar Ligi şampiyonluğu. Kulüp, camia ve yönetim olarak maddi manevi her yönden bu başarıya doğru yürüdüğümüzü düşünüyorum. Tabii ki kısa vadede olacak çok kolay şeyler değil bunlar ama her sene biraz daha üstüne koymak, bir adım daha ilerlemek istiyoruz” ifadelerini kullandı.