Galatasaray'daki ilk sezonunda gol krallığı keyfini bir kez daha yaşayan Burak Yılmaz, tatilini geçirdiği Çeşme'de GS TV'ye konuştu... "Aslanlar Tatilde" programına konuk olan golcü oyuncu, zorlu geçen sezonun değerlendirmesini de yaparken Şampiyonlar Ligi'nde yeniden kendilerini tüm Avrupa'ya hatırlattıklarını belirtti.

Trabzonspor'un ardından G.Saray'da da sezonu gol kralı olarak tamamlamanın kendisi açısından çok önemli olduğunu vurgulayan Yılmaz, sözlerine şöyle devam etti: "Bireysel olarak baktığımda tabii ki çok önemliydi. Şampiyonlar Ligi'nde hem benim hem de takımımın adının duyulması çok güzeldi. G.Saray zaten Avrupa 'da bilinen ve hafızalardan silinmeyen bir isim.

Bu sene de büyük bir çıkışla tekrar kendimizi hatırlattık Avrupa arenasında. Bireysel olarak ise Şampiyonlar Ligi'ndeki maçlar benim için çok ekstra bir durumdu.

İyi bir takımla devler arenasında oynamak benim için çok önemliydi. Başarılı olduğuma inanıyorum. Bunda hocalarımın ve arkadaşlarımın çok büyük katkısı var. Bu sene hedefler artık daha da yükseldi. Onun için daha çok çalışmamız ve kendimizi geliştirmemiz lazım diye düşünüyorum. Bu potansiyel bizde var. Önümüzde daha güzel bir sezon bizi bekliyor.

'SIKINTILARI AŞTIK'

Her sene olduğu gibi bu sene de Çeşme'ye geldim. Ailemle ve arkadaşlarımla çok güzel vakit geçiriyorum. Sezonun yorgunluğunu burada atıyorum. Sezon çok mükemmmel geçti ve bitti. Sonuçta şampiyon olduk bu benim için çok önemliydi. Tabii sezon içinde herkes gibi bazı sıkıntılar yaşadık. Ama biz güzel bir aileyiz, güzel bir birlikteliğimiz, güzel bir camiamız var. Sıkıntıları bu şekilde aştık ve şampiyonluğa ulaştık. Hem camiamızı hem taraftartarımızı hem de kendimi mutlu ettiğimiz bir sezon oldu.

"TT ARENA BENİM EVİM"

"Real Madrid maçında verilmeyen penaltı için itiraz etmedim çünkü açıkçası kendi performansımı da o maçta beğenmemiştim ve moralim bozulmuştu. Ayrıca itiraz etsem de bir şey değişmeyeceğini düşündüğüm için itirazda bulunmadım. Tabii ki çok üzüldüm. Belki Real Madrid 'e karşı deplasmanda oynamak çok zor ama kendi evimizde Real Madrid'e karşı oynamak son derece farklı bir olaydı.

"DAHA FARKLI OLABİLİRDİ"

Zaten bunu ikinci maçta da gösterdik. Gerçekten o maçta oynamayı çok isterdim. O maçta da bir şeyler yapabileceğimi düşünüyordum. Çünkü her zaman söylüyorum Ensobet Arena'ya çıktığımda kendimi evimde gibi hissediyorum ve oranın atmosferinin farklı olduğunu düşünüyorum."

"DEVLER LİGİ'Nİ İSTEMEMİZ NORMAL"

"UEFA Kupası'nı almış, Süper Kupa'yı almış bir takımın Şampiyonlar Ligi Kupası'nı da alması ya da en azından hedeflemesi anormal bir şey değil. Türkiye'de baktığınız zaman geçmişteki başarıları, tecrübesi ve camiasıyla G.Saray'ın Şampiyonlar Ligi'ni almasının gündeme gelmesi normal. Bu sezon biz hedefimizin üzerine çıktık. Tabii ki G.Saray'da Şampiyonlar Ligi'ni kazanmayı çok isterim. Bunun için sabırlı, yavaş yavaş emin adımlarla ilerlemeliyiz bazı şeyler çok çabuk olmaz. Belki önce bir yarı final. Ama camiamızın bu yolda çok büyük bir yol katettiğini düşünüyorum."

"ANNEM BAN ÇOK KIZIYOR"

"Voleybol oynamayı çok seviyorum. Araba ve saat merakım var. Annem biraz kızıyor ama spor arabaları seviyorum. Bu ikisi zaten bütün futbolcularda var. Bunun dışında köpekleri çok seviyorum. Rotweiler ve Sivas Kangal cinslerine de hayranlığım var."