Galatasaray Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi ve Basın Sözcüsü Şükrü Ergün, yaptığı açıklamada Guillermo Burdisso'yu kadrolarına kattıklarını söyledi.

Savunmaya takviye yapma çalışmalarını Burdisso'yu transfer ederek tamamladıklarını dile getiren Ergün, "Hem Burdisso ile hem de kulübüyle anlaştık. Oyuncunun yarın İstanbul'da olmasını bekliyoruz. Takımımıza katkı sağlayacak bir isim olduğuna inanıyoruz" değerlendirmesinde bulundu. 

Arsenal Sarandi'nin kadrosunda 2009-2012 yılları arasında yer alan ve bu süre içinde İtalya'nın Roma ve Arjantin'nin Arsenal Sarandi ekiplerinde de kiralık olarak oynayan Burdisso, 2012 yılında Boca Juniors'a transfer olmuştu.
 
GALATASARAY AÇIKLADI 
Bu arada Galatasaray, Burdisso'nun transferi için görüşmelerin başladığını açıkladı. Galatasaray'dan KAP'a yapılan açıklamada; "Profesyonel futbolcu Guillermo Enio Burdisso ve kulübü Club Atletico Boca Juniors ile oyuncunun 2013-2014 futbol sezonu 2.yarısı için geçici transferi konusunda resmi görüşmelere başlanmıştır. Kamuoyu gelişmelerden haberdar edilecektir." denildi..