Galatasaray’ın yeni transferi Guillermo Burdisso’yu, Arjantin’in en önde gelen spor gazetesi Ole’de yazan Demian Meltzer’e sorduk. 25 yaşındaki stoperi Milliyet için tartıya çıkaran Meltzer birbirinden çarpıcı bilgiler aktardı. İşte Arjantinli yazarın yorumları...

Burdisso güçlü fiziği ile omuz omuza mücadelelerde ayakta kalmayı başarır. 4-4-2 ve 4-2-3-1 sisteminde rahatlıkla oynayabilir. Üçlü savunma ise kendisini biraz zorlayacaktır. Her iki ayağını da etkili kullanır. Sol stoper olarak daha etkili olabilir. Karakter olarak dışarıya kapalı daha çok kendi halinde bir yapısı vardır. Çok çalışkandır, işini sever. Yüzde yüz bir profesyoneldir. Bu konuda hiç şüphe yok.

İlk maçlarında gol atar

Herkes onu hava toplarındaki müthiş etkinliği ile tanır. Arjantin’de bu yönüyle başı çeken oyunculardandır. Hem defansif hem ofansif olarak hava hakimiyeti büyüktür. Galatasaray’a en önemli katkısı da bu alanda olacaktır. Duran toplar ve özellikle korner atışlarında mutlaka ileriye çıkarak gol arar. Rakip ceza sahasını fazlasıyla karıştırır. Kafa gollerinin yanında, seken topları takipçiliği ile bulduğu gollere de imza atar. Fazlasıyla golcü bir savunmacıdır. Boca Juniors’un en kaliteli oyuncularından biriydi. Yeni kulübünde kadro istikrarı bulması halinde milli takımın da değişmez isimlerinden olabilir. Burdisso, Roma hariç forma giydiği bütün takımlarda ilk maçında gol atma başarısı gösterdi. El Porvenir, Rosario Central, Arsenal Sarandi, Boca Juniors ve Arjantin Milli Takımı’nda ilk maçlarında hep golle buluştu. Galatasaray’da da ilk maçında golle buluşursa kimse şaşırmasın.