Bir süredir kariyeri düşüşte olan İtalyan futbolcunun bonservisini elinde bulunduran Liverpool onu kesinlikle geri istemiyor. Teknik direktör Jürgen Klopp, Balotelli'yi takımında görmek istemediğini yönetimine iletti. Balotelli sezon başında Milan'a kiralanmıştı ancak İtalyan ekibi de opsiyonu kullanıp, bonservisini almayı düşünmediğini açıkladı.

İngiliz basını geçmiş vukuatları yüzünden Balotelli'nin Ada futbolunda takım bulmasının imkansız olduğunu yazdı. 26 yaşındaki forvet bu sezon kupada 1, ligde 1 ve hazırlık maçında 1 gol olmak üzere sadece 3 kere ağları sarsabildi. Performansı beğenilmeyen Balotelli'nin Çizme'de de tutunması zor görünüyor.

Bir diğer alternatifi Çin

Ada basınına göre "Balo" için iki alternatif kaldı. Ya kendini yeniden ispat etmek için Avrupa'da kalmayı tercih edecek ve Galatasaray ile imzalayacak ya da kariyerinin sonunda voliyi vurmak için Çin'e transfer olacak. Liverpool 2 yıl önce verdiği 20 milyon euro'luk bonservisi çıkarmak için Balotelli'yi Çin'e satmaktan yana, Aslan ise kiralama formülüyle ancak İtalyan forveti alabileceğini belirtiyor.

Balotelli uslanmaz ruhuna rağmen büyük bir yetenek. Bu nedenle piyasası hiç düşmüyor. UEFA kıskacındaki Aslan İtalyan yıldızı ancak kiralayabilir. Milan'dan 4.8 milyon euro alan Balo'nun maaşının 960 bin'lik kısmını Liverpool ödüyordu. G.Saray'ın en fazla 2 milyona çıkıyor. Kalan parayı Liverpool öderse Balotelli, Aslan olabilir.

Galatasaray bu sezon başındaki gençleştirme operasyonundan beklediği verimi alamadı. Carole, Jose, Denayer gibi isimlerle başarıların çok uzağında kaldı. Cimbom, Balotelli üzerinden 'tutmuş formülü' yeniden devreye sokmaya çalışacak. Yani İnter'de kadro dışı kalan Sneijder'in alınması, Çin delhizlerinden çıkarılan Drogba transferlerindeki gibi.