Abdürrahim Albayrak’ın Selçuk’un menajeriyle görüşme yapmadığı belirtilirken Selçuk’un Galatasaray sözleşme önermezse futbolu bırakmayı düşünmediği, Yunanistan’da orta sıralarda yer alan bir takımdan aldığı teklifi kabul edeceği bildirildi.

 33 yaşında olan Selçuk İnan’ın kariyeri şu Çanakkale Dardanelspor seçmelerde beğenilerek üç yıllığına takımıyla anlaştı 2,5 sezon PAF takımda oynadıktan sonra takımın başına Metin Tekin'in geçmesiyle A takıma yükseldi. 2005-06 sezonunda bir çok Süper Lig kulübünden teklif alsa da Dardanelspor'da kaldı. Selçuk dört yıl oynadığı takımda 76 lig maçına çıkıp 6 gol attı. 2005-06 sezonunun devre arasında ise Ersun Yanal yönetimindeki Manisaspor'a transfer olarak, yeni takımıyla 4,5 yıllık sözleşme imzaladı.

Devre arasında Galatasaray'dan da teklif alan Selçuk, daha az forma şansı bulabileceği için bu takımı tercih etmedi. Kadrosunda Arda Turan, Burak Yılmaz, Caner Erkin, Sezer Öztürk, Sinan Kaloğlu, Hakan Balta, Ufuk Ceylan ve Ersan Gülüm gibi isimleri bulunduran Manisaspor ile 4,5 yıllık sözleşme imzaladı. Selçuk İnan sezon boyunca 13 maça çıkıp 3 gol attı. Sezon sonuna kadar çoğu maçta görev aldı.

 Büyük kulüplerin listesine girdi

 2007-08 sezonunda adeta takımının kaptanı olan Selçuk, gösterdiği performansla büyük kulüplerin transfer listesine girdi. Giray Bulak yöetimindeki takımda Uğur İnceman ve Filip Holosko gibi isimlerle takımın değişilmezi olsa ve sezon boyunca 30 maça çıkıp 5 gol atmasına rağmen takımının küme düşmesini engelleyemedi. Sezon sonu ise zor durumda olan takımından ayrılacağı açıklandı.

Selçuk İnan, Manisaspor'un kümeye düşmesinin ardından 31 Mayıs 2008 tarihinde 2.000.000 € bonservis bedeli ile eski teknik direktörü Ersun Yanal'ın başında olduğu Trabzonspor'la 3 yıllık sözleşme imzaladı.

 Kariyer Rekorunu kırdı

2011-12 sezonundan itibaren geçerli olmak kaydıyla Galatasaray ile 5 yıllık sözleşme imzaladı.

Galatasaray taraftarları tarafından da çok sevilen Selçuk ilk sezonunda ise kendi kariyer rekorunu kırmıştır ve Galatasaray'ın başarısında Felipe Melo ile birlikte büyük pay sahibi olmuştur.

 2014-15 sezonu başında ise Selçuk İnan, Galatasaray ile 2019 yılına kadar sözleşme imzalamıştır. Bir önceki sezon 2M Euro garanti ücret alan Selçuk, 2014-15 sezonuyla birlikte sırasıyla; 2.75, 2.8, 2.85, 2.9 ve 2.95 M euro garanti ücret alacaktır. Ayrıca maç başı ücret olarak 25.000 Euro alacağı açıklanmıştır.

 Selçuk İnan’ın 487 Maçta 76 gol 101 asisti bulunmaktadır.

(Fotospor)