Galatasaray’da beklenen büyük operasyon dün gerçekleşti.    Gaziantepspor maçında alınan beraberlik ve ortaya konulan kötü futbol moralleri bozarken, Teknik Direktör Roberto Mancini, İstanbul’a dönüş uçağında İcra Kurulu Başkanı Lutfi Arıboğan’la yaptığı zirvede yaşanan sıkıntılara 48 saat içinde çözüm bulunmasını istedi. Transferde yaşanan sorunlara anlam vermekte güçlük çeken İtalyan hoca, “Fenerbahçe maçına kadar kayıpsız gitmemiz gerekiyordu ama ilk maçta takıldık. Çünkü gidecek oyuncular yerlerinde duruyor. Yeni aldığımız oyuncuları ise İstanbul’da bırakıyoruz” diyerek sitemini dile getirdi.

Lutfi Arıboğan, Mancini’nin şikayetlerini Başkan Ünal Aysal’a aktarırken bu üçlü Florya’da acil olarak bir araya geldi. Mancini’nin kadroda düşünmediği Riera, Amrabat ve Dany’nin en kısa sürede gönderilmesini isterken, yeni transferler Alex Telles ve İzet Hajrovic’in lisans işlemlerinin tamamlanmasını talep etti. Sarı-kırmızılılar bu görüşmenin ardından ilk olarak Amrabat’ı, Malaga’ya kiraladı. Hemen ardından da Riera ile yollar ayrıldı.

Amrabat’ın sarı-kırmızılılardan alacağı olan 350 bin euroyu Malaga’nın ödeyeceği, ligin ikinci yarısı için alması gereken 750 bin euronun ise iki kulüp tarafından karşılanacağı öğrenildi. Riera’ya ise sözleşme fesih bedeli olarak 750 bin dolar ödendiği bildirildi. Galatasaray’da 2,5 yıl forma giyen İspanyol futbolcunun sözleşmesi sezon sonunda bitiyordu.

Dany’nin talibi çok

Sarı-kırmızılılar, Mancini’nin kadroda istemediği bir başka isim olan Dany’yi göndermek için de önemli adımlar attı. Beşiktaş’ın, Kamerunlu stoper için yeniden devreye girdiği ve kulüpler arasındaki pazarlıkların sürdüğü kaydedildi. Galatasaray’ın, Dany’ye talip olan Trabzonspor, Karabükspor ve Antalyaspor ile de temas halinde olduğu vurgulandı.

Amrabat ve Riera’yı göndererek yabancı kontenjanında yer açan Cim-Bom, yeni transferler Alex Telles ve İzet Hajrovic’e lisans çıkarmak için kolları sıvadı. Sarı-kırmızılıların iki oyuncuya 1-2 gün içinde lisans çıkaracağı belirtildi.


Milliyet