Kayserispor'a karşı sezonun ilk iç saha mağlubiyetini alan Galatasaray, sadece şampiyonluk değil, Şampiyonlar Ligi yarışında da ağır bir yara aldı.

Ligi Beşiktaş'ın arkasında bitirmesi halinde elemelere girecek olan sarı-kırmızılılar, iki eleme turu oynayacağı gibi play-off kurasında seribaşı olması da mucizelere bağlı. Mevcut puan durumlarına göre birinci turda seribaşı olan Aslan, dananın kuyruğunun kopacağı play-off turuna girecek 10 takım arasında puanı en yüksek sekizinci takım konumunda. İlk turu geçerse Arsenal, Porto, Zenit, Leverkusen, Napoli gibi Avrupa'nın ağır toplarıyla karşılaşacak olan Galatasaray'ın nispeten daha kolay rakiplerle eşleşebilmesi için üzerindeki yedi takımdan üçünün yerine daha düşük puanlı rakiplerin eleme vize alması gerekiyor. Galatasaray'ın Kupa 1'den elenmesi durumunda maddi kaybının, minimum 15 milyon Euro civarında olacağı tahmin ediliyor.

BEŞİKTAŞ'IN DURUMU DAHA ZOR

İki sezondur aldığı cezalar sebebiyle Avrupa kupalarına katılamayan Beşiktaş'ın durumu daha da zor. Siyah-beyazlılar, ligi G.Saray'ın ardında bitirirse mevcut tabloya göre birinci turda dahi seribaşı rakiplerle oynamak zorunda. Zenit, PSV, Dinamo Kiev, Lille veya PAOK'la eşleşecek olan Beşiktaş, turu geçmesi durumunda play-off turunda da Arsenal, Porto, Zenit, Leverkusen, Napoli gibi rakiplerle gruplar için çarpışacak.

BU ELEMELERİ HİÇ GEÇEMEDİK

UEFA Başkanı Michel Platini'nin girişimleriyle 2009-2010 sezonunda hayata geçen yeni sistemde ilk 15 ülkenin şampiyon olmayan temsilcileri kendi aralarında eleme oynuyor. 2009 yılından bu yana elemelerde boy gösteren Sivasspor, Fenerbahçe ve Trabzonspor toplam 5 denemede de gruplara kalamamıştı.

Sabah