Maraton programı moderatörü ve köşe yazarı Şansal Büyüka, Milliyet gazetesindeki son söyleşisinde Didier Drogba için ilginç kelimeler kullandı.

İşte Büyüka'nın yorumlarından bir kısım:

"Bu takım kimin? Mancini, ‘Benim değil’ diyor. Yoksa gitmek için mazeret mi üretiyor?

Galatasaray’da yaşananları gördükçe “tekere çomak sokmak buna denir” diye düşünüyorum. Doğru işleyen bir düzen, daha ligin 5-6. haftasında bozulmamalıydı. Mancini, “Bu takım benim değil” diyor, haklı. Madem bu takım senin değil, madem bu takımı sen kurmadın, niye geldin? Söyleyeyim, kadroyu da, şartları da kabul ettiğin için geldin.

“Mancini gitmek istiyor mu?” diyorsun. Piyasası olan bir hoca... İtiraf etmese bile “Ben nereye geldim” diye düşünüyordur. Mancini, Türk futbolunun hoyrat iklimi için fazla kibar. Bizde bu kibarlık, bu fair anlayış sökmez, çalışmaz."

- Galatasaray’da kaptanlar küs!, Burak ile Selçuk ise Drogba’yla mesafeli. Birbirine pas atmayan futbolcular var. Bu tablo saha içine ne kadar yansıyor?

"Sevgili Bilal, Galatasaray’da kaptanlar küs, yerliler-yabancılar konuşmuyor diyorsun. Kardeşim senin yöneticilerin otelde, caddede, uçakta kavga ederse, bunu “sağır sultan” bile duyarsa, futbol takımından ne bekleyeceksin? Üzüm üzüme baka baka kararıyor. Sonra, Fatih Terim öncesini hatırlayın. “Florya düzelmeden, Galatasaray düzelmez “ diye bar bar bağırıyorduk. Şimdi duyuyoruz ki, Florya tam bir “cadı kazanı...” Florya iki yöneticiyi sorumlu yapmakla düzelmez. Futbolcunun dünyasını bilen adam lazım."

- Drogba’nın izinden geç geldiği ve de sakat olduğu için tribüne çıkarıldığı iddia ediliyor?

"Sakatlığını çok gerçekçi bulmuyorum. O da ayrılmayı kafaya koymuş, gün sayıyor. Bir bakıma, tezkere bekleyen asker gibi...

Selçuk ile Burak Yılmaz dersen, Galatasaray’da her şey iyi gidiyor da, bunları iki oyuncu mu bozuyor? Selçuk formsuz olabilir, Burak eski veriminde olmayabilir. Ama şunu kimse kabul etmek istemiyor: Drogba ve Sneijder’in gelişinin ardından isteyerek olmasa bile bütün gözler bu ikiliye çevrildi. Bütün primleri, övgüleri bu ikili topladı. İnsan doğasında var bu. İster istemez etkilenirsin. Drogba ile Sneijder’in gelişinin ardından Selçuk ile Burak’ın sürekli geriye gidişi tesadüf olabilir mi? Bir tesadüf bu kadar uzun sürebilir mi? Kimse gerçekleri konuşmuyor: Galatasaray takımının içinde sanki bir sınıf farkı oluştu ve koca bir takım bundan olumsuz etkilendi. Bir şey daha... Futbolcu yönetimine güvenmiyor."

Aysal, iki sene büyük zaferler elde eden başkandı. Bugün “Mali kongrede bırakır” deniliyor. Taraftar onu ve Mancini’yi istifaya davet ediyor. Bunu hak ediyorlar mı?

"Ben Ünal Aysal’a da, Mancini’ye de “ istifa” diye tempo tutulmasını, hak etmediklerini düşünüyorum. Ama bu tepki sanırım Chelsea maçındaki Galatasaray’a hiç yakışmayan, doğasına aykırı olan “teslimiyetçi“ futboldan kaynaklandı. Yoksa, Mancini, Aslantepe’de kaybettiği ilk maçta niye istifaya çağırılsın. Bir de Chelsea maçında, insanların maçtan çok Mancini’nin İtalyan ayakkabılarının tabanını izlemesi ciddi bir tepki yarattı. Galatasaraylı istiyor ki, oynayalım, boğuşalım, kaybedeceksek öyle kaybedelim."

Skorer