Büyükekşi'nin Akşam'a verdiği röportaj:

"TÜRK OLARAK OYNAMA ŞANSI YOK"

"Ülke futbolunda bir talimat var. Bir Türk oyuncunun bir başka ülke milli takımını seçmesi durumunda Türk Milli Takımı'nda oynama şansı bulunmuyor. Bu talimatı biz getirmedik. 2015'de yapılmış bir talimat. Bu futbolcu da en son Ekim 2021'de Avusturya Milli Takımı'nda 4.resmi maçına çıkmış. O yüzden Türk Milli Takımı'nda oynama şansı yok. Bizim mevcut talimatlarımıza göre Türk olarak oynama şansı da bulunmuyor."

"İLERİDE TALİMAT DEĞİŞİKLİĞİ ÇIKARSA..."

Önder Özen'den Galatasaray yorumu: "Yıllardır..." Önder Özen'den Galatasaray yorumu: "Yıllardır..."

"Mesut Özil'i örnek vermek yanlış. Çünkü Mesut'un Almanya Milli Takımı'nı seçmesi 2015 yılından önceydi. Bu kural 2015 yılında çıkartılan bir talimat. Galatasaray, bu oyuncuyu transfer ederken bu talimat vardı zaten. Biz Galatasaray, Yusuf Demir'i transfer ettikten sonra böyle bir talimatı meydana getirmedik. 7 yıl önce çıkartılmış. Bununla ilgili şu andaki uygulama da bu. İleride bir talimat değişikliği çıkarsa durum değerlendirilir. Şu anda öyle bir gündem yok."

HOCAYLA YOLA DEVAM

"Hocamız Stefan Kuntz'la yola devam edeceğiz. Milli Takım olarak hedeflerimizi belirlemiş durumdayız. Şu an Uluslar Ligi'nde yerimiz belli. İlk olarak hedefimiz bir üst lige çıkmak." dedi.

ÜLKE PUANINDA İLK 15'E GİRMEK ÖNEMLİ

"Ülke puanımız bizim için son derece önemli. Umarım dört takımımız da Avrupa'da yoluna devam eder. İnşallah 15'inciliğe kadar çıkacağız. Çünkü önümüzdeki ülkelerle aramızda çok büyük puan farkı bulunmuyor. Yoksa Şampiyonlar Ligi'ne Türk takımlarının gitmesi konusunda sıkıntılar çekeceğiz." ifadelerini kullandı.