Galatasaray cephesi Ankaragücü yenilgisini Halil Umut Meler’den çok VAR’da oturan Cüneyt Çakır üzerinden yorumladı. Meler ise MHK’ya gönderdiği hakem raporunda Mustafa Muhammed’in atıldığı pozisyon ve penaltı ile ilgili açıklamalar yaptı. Ayrıca maç sonunda gözlemci, orta hakem ve VAR hakeminin değerlendirme toplantısında da penaltı pozisyonu ile Mustafa Muhammed’in atıldığı pozisyonlar üzerinde duruldu.

Penaltı pozisyonu için Halil Umut Meler raporuna, “Pozisyon tamamen görüş alanım içindeydi. Galatasaraylı birinci oyuncunun kafasından seken top, ikinci Galatasaraylı oyuncunun diziyle karışık üst baldırına çarparak eline geldi. Top eline geldiği için söndü. Yere düştü. Oyunun doğal gidişatına engel oldu. Bu da penaltıyı gerekiriyor.” ifadelerini yazdı.

Çakır ise değerlendirme toplantısında, “Penaltı pozisyonu orta hakemin görüş alanı içindeydi. Pozisyonu görmesini engelleyecek herhangi bir durum ya da önünü kapatan bir oyuncu yoktu. VAR protokollerini uyguladım. Hakemin görüş alanı içindeki pozisyona dahil olmadım” dedi.

Meler, Muhammed’e gösterdiği kırmızı kartı; “Ankaragücülü futbolcu, Galatasaraylı oyuncunun üzerine doğru koşuyor. Galatasaraylı oyuncu topa yönelmeyi kesiyor. Rakibinin hamlesini engellemek için vücuduna eğim veriyor. Dirseğini omuz hizasına getiriyor. Galatasaraylı oyuncu topa direkt gitse vücudu bu eğimi almaz. Ayrıca dirsek doğal sporcu koşusunu da omuz hizasına yükselmez. Bilerek ve isteyerek rakibinin çenesine vuruyor” diye savundu.

Çakır da, “Pozisyon hakemin görüş alanı içindeydi. Zaten protokoller kapsamında müdahalelerle ortaya çıkan cezai uygulamalara VAR hakemi karışamıyor” dedi.

(Fotospor)