Rıza Çalımbay, "Transfer yaparken bazı dengeleri korumak zorunda olduklarını belirten Çalımbay, “Biz bir oyuncu istiyorsak o oyuncu takım için lazımdır. Hiçbir zaman gereksiz bir oyuncunun alınmasını istemeyiz. Roberto Hilbert kariyeri ve geçmişi mükemmel olan bir oyuncu. Onunla anlaşmıştık ama son anda olmadı. Nedeni maddiyatla ilgili değil. Hilbert’i çok istedim. Ayrıca Galatasaray’dan ayrıldığını sonradan öğrendiğimiz Erman Kılıç vardı. Bu oyuncuyu kesinlikle alırdım” açıklamasında bulundu.

"ALİ ADNAN’IN RİZE’DE YAPACAĞI ÇOK İŞ VAR"

Galatasaray’ın Ali Adnan’ı devre arasındaki transfer döneminde almak için girişimde bulunacağı yönündeki soruyu da yanıtlayan Çalımbay, şunları söyledi:

"Türkiye’de bir oyuncu iki üç maç gol atıyor veya iyi oynuyorsa, veya bu maçlardan biri büyük takımlara karşı ise o oyuncu için transfer yapılıyor. Ama Ali Adnan’ın Rize’de daha yapacağı çok iş var ve bir yere gitmesi mümkün değil. Ali Adnan kişilik ve karakter olarak iyi bir futbolcu. Eksikleri var ve bu eksiklerini gidermesi gerekiyor. Önü açık genç bir arkadaşımız. Zamanı geldiğinde her kulübe gidebilir. Şu anda Rizespor’un Ali Adnan’a ihtiyacı var. Ama bu değil, bundan daha iyi bir Ali Adnan’a. Onu gönderme gibi bir şey yok. Bunun gündeme gelmesi dahi oyuncu açısından iyi bir şey değil. Galatasaray’ın böyle bir şey düşündüğünü de zannetmiyorum. Eğer öyle bir şey düşünseydi sezon başında bizden önce Ali Adnan’ı alırdı. Bizim imkanlarımız ile Galatasaray’ın imkanları arasında uçurum var. 4 büyük kulübün aldığı oyuncu ile biz bütün takımı alıyoruz.”