Oyuna hakim olamadı (Mehmet Demirkol)

Galatasaray’ın geri dörtlüsü ligin ilk yarısında yoktu. Üstüne önde bu ekibi toparlayan Fernando da... Bu yapı içinde Marcao, en kötü oyununu oynadı. Nagatomo ve Mariano’yla oyunu iyi kuran takım bu kez Emre Taşdemir ve Semih’le, bu seviyeyi oynamayı unutmuş iki oyuncuyla yama yaptı.

İşlerin özellikle sol kanatta normal gitmemesi normal. Eğer asıl yeri olan o kanadı Obertan kullansa iş daha da kötüye gidebilirdi.İkinci yarıda Linnes oyuna girince oyun boyun uzadı ama Galatasaray ceza sahasına inmeye başladı. Diğer taraftan orta sahasız git gelli bir oyuna döndü.

İbrahim Akdağ kesicilik ve organizasyondaki mükemmeliyetinin yarısını son şut/pas tercihlerinde yapsa maçın yıldızı olabilirdi. Galatasaray’ın onca hücumcuyla maçı alamaması sorgulanabilir. Ama asıl sorgulanması gereken oyuna hiç hakim olamayışlarıydı.

Obertan sağ kanatta oynasa daha az yorulup daha çok iş yapmaz mı?

Maçın starı (Mehmet Demirkol)

İbrahim olabilirdi, değerlendiremedi. Sistem içinde bir oyuncuyu rolüye bu konuda aday gösteremek kolay değil. O yüzden Rashad Muhamed’i attığı komple golle buraya layık görmekte bir sakınca yok.

Maçın olayı (Mehmet Demirkol)

8 puanlık fark, bu kadar önemli maç varken, hele de iki takım karşılaşacakken kapanmaz değil. Ancak iki takım arasındaki oyun farkını kapatmak zor. Galatasaray coşkusunu artırırsa, camiasız rakibini baskı altına alabilir. Gelecek 2 hafta çok önemli.

Kısa mesaj (Mehmet Demirkol)

Erzurum evinde oynadığı en iyi maçı oynamadı. Ama bu bile neredeyse galibiyete yetebilirdi.