Gil Vicente'nin menajeri olarak Campos, Jose Mourinho'nun Porto ile 27 maçlık yenilmezlik serisine son verdi. 2012 yılında Mourinho yönetiminde Real Madrid için keşif ve taktik analisti oldu.

"GALATASARAY BENİ HEYECANLANDIRDI"

Elmas'la yaptığı ilk görüşmede, "Galatasaray beni heyecanlandırdı. Burada iyi bir organizasyon kurup farklı şeyler yapabilirim" diyerek olumlu sinyaller veren Campos, şu ana kadar 600 milyon Euro'luk oyuncu satışı yaptı ve yılda 15 milyon Euro kazanıyor.

MOURINHO'NUN YARDIMCISI DA GELDİ 

Bu arada Luis Campos ile beraber, geçen ay Mourinho'nun yardımcılığından istifa eden Joao Sacramento da İstanbul'a geldi. Campos ve Sacramento, Lille'de birlikte çalışmışlardı. 32 yaşındaki Portekizli, Cardiff'te scout ve yardımcı antrenörlük yapmıştı.

Galler Milli Takımı'nda maç analistliği görevinde de bulunan Sacramento, Monaco'da scout'luk, Lille, Tottenham ve Roma'da yardımcı antrenörlük yapmıştı.

RADAMEL FALCAO'YU DA O KEŞFETTİ

Ünlü futbol adamı, 6 Eylül 1964 yılında Portekiz'in Esposende şehrinde dünyaya geldi. 27 yaşında Leiria ile Portekiz'in alt liglerinde koçluk yapmaya başladı, birkaç amatör kulübü ve sonunda Portekiz Primeira Liga'da profesyonel takımları yönetti.

Luis Campos, 2013'ten 2016 yılına kadar Fransız kulübü Monaco'da sportif direktör olarak adını duyurdu. 2017 yılında Fransız kulübü Lille'in sportif direktörü oldu.

Campos'un kariyeri boyunca keşfettiği dünyaca ünlü isimler ise şöyle:

Kylian Mbappe

Anthony Martial

Dimitar Berbatov

Fabinho

Thomas Lemar

Joao Moutinho 

Radamel Falcao

Tiemoue Bakayoko

Benjamin Mendy

Bernardo Silva

James Rodriguez

Ricardo Carvalho

(Sabah)