Spor yazarı Hıncal Uluç, Galatasaray'ın yeni hocası Hamza Hamzaoğlu'nun iyi bir seçim olduğunu belirterek, eski hocaların yaptığı hataları yapmamasını ve dikkat etmesi gerekenleri ifade etti.

İşte Uluç'un Hamzaoğlu'na tavsiyeleri:

"Galatasaray, Anderlecht maçında da derli toplu bir futbol oynamadı. Aynı takım aşağı yukarı... Taffarel, Anderlecht maçında listede olmadığı için oynayamayan Sabri'yi kadroya koydu, Telles'i çıkardı. Bence yanlış... Bu takımda muhakkak oynaması gereken iki adam var. Galatasaray'ın yönetiminde yer alan herkes bunu ezberine yazmalı.

1- Telles... Caner'den de iyi olabilecek bir sol bek, sol açık... Kazanman lazım. Kazanmanın yolu her hafta oynatmak.

2- Umut... Burak gibi bir adamı kazanmak istiyorsan, onu yeniden gol kralı görmek istiyorsan yanında Umut'u oynatmak zorundasın.

Madem Drogba'n yok. İkinci santrfor Umut'u oynatacaksın.

Bunu ezberlemeyen bir hocanın Galatasaray'da başarılı olması söz konusu değil... Prandelli ve Mancini, denenebilecek tüm rakamlı sistemleri denedi. Başarılı olan bir tek sistem var: İleride çift forvet... Ama maçın tamamında, ama ikinci yarıda, ama son 10 dakikada... Galatasaray ne zaman iki forvet oynuyor; o zaman Burak'ın futbolu değişiyor.

Burak'ın attığı ilk şut maçın 52. dakikasında...

Umut, 46. dakikada oyuna girdi, maçın ilk şutunu attı Burak... Bunlar çok önemli göstergeler.

Hamza Hamzaoğlu'na 'Ağabey öğütleri' diye bir yazı yazmayı düşünüyorum. Galatasaray'ın Fatih Terim döneminden beri yaptığı yanlışlar var. Bir türlü düzeltmediği yanlışlar var. Bunları birisinin Galatasaray takımına anlatması lazım..."