Köşe yazarı ve yorumcu Şansal Büyüka, Milliyet Gazetesi'ne özel bir röportaj verdi ve Meireles'in derbide gördüğü kırmızı kartı değerlendirirken, Galatasaray'da da yaşanan problemleri çözmek adına tek yolun Abdürrahim Albayrak'ı tekrar yönetime döndürmek olduğunu söyledi. İşte Büyüka'nın röportajı...

ÇARE ALBAYRAK

"Florya’nın anahtarını artık Abdurrahim Albayrak'a teslim etme zamanı gelmiştir. Daha 21 hafta var ve 9 puanlık farkın hiç önemli olmadığını düşünüyorum. Ancak, Galatasaray böyle oynamaya devam edecekse şampiyonluk kaf dağının ardındadır. Galatasaray’ı iki şey şampiyonluğa ortak eder. Bir Galatasaray’da isyan çıkmalı. Galatasaray futbolcusunu isyana teşvik etmeli. Saha içinde isyan etmeliler. Kim motive eder onu bilemem. Galatasaray’ın isyan duygusu, mücadele duygusu iflas etmiş durumda. Salla başını al maaşını gibi bir benzetme vardır. Yasaksavar gibi futbol oynayamazsın. Mücadele edeceksin."

"ALBAYRAK SORUN VARSA HALLEDER"

"İkincisi ise, ‘Kurtar bizi Abdurrahim Albayrak’ denmeli. Ben olsam Florya’nın anahtarını teslim ederim. Sportif direktörün Mancini’ye karışma gibi bir durumu olmaz. Florya bir imparatorluk. Yabancı hoca idmanını yaptırır gider. Onun dışında oyuncunun hayatı, dertleri, kaprisleri hocanın bir kulağından girer diğer kulağından çıkar. Son yıllardaki şampiyonluklara baktığımızda hep Abdurrahim Albayrak’ın yönetimde olduğunu görebiliriz. Albayrak evlilikte sorun varsa halleder, evde bir sorun varsa halleder. Jardel, Türkiye’ye geldiğinde karısı sorun çıkarmıştı, merdivenler dar eşyalar geçmiyor diye... Çatıyı söktürdü eşyayı koydurdu. Galatasaray’da sevgiyi, saygıyı, dayanışmayı yeniden kurmak istiyorsan Albayrak’ı oraya getireceksin. Florya’nın sorumluluğunu ona vereceksin. Fatih Terim varken Florya’da sorun yoktu. Ancak gitti ve büyük bir boşluk çıktı. Bu boşluğu Abdurrahim Albayrak doldurur, başkasını tanımam."

"HERKES KAFASINA GÖRE TAKILIYOR"

"Mancini’nin aklıma takılan iki ifadesi var. Üç öğün savunma çalışmamız lazım. Eee, çalış o zaman. Savunması neredeyse hepsi milli, üst düzey oyuncularından kurulu. Bir golde duracağın yeri bilemiyorsan bu çalışmakla düzelmez. Biraz futbolcu kendi kalitesini ortaya koyacak. İkincisi ise 'Sneijder'in nereye gittiğini bilmiyorum' dedi. Sen bunu Fatih Terim’e söyletebilir misin? Niye gitti, niçin gitti bunu bilmen lazım. Galatasaray’da herkes kafasına göre takılıyor. Disiplin gitmiş, kurumsallık yalan olmuş diyeceğim, ayıp olacak. Herkes kendi kafasına göre hayatını yaşayacak"