İşte detaylar...

Haziran 2020'de Çaykur Rizespor'daki kontratını tek taraflı feshedip Galatasaray'a imza atan Oğulcan Çağlayan, iki kulüp arasında gerilime neden olmuştu. 13 Ağustos'ta Radyospor'a konuşan Çaykur Rizespor Basın Sözcüsü Selim Selimoğlu, Galatasaray'la sulh görüşmeleri için hazır olduklarını vurgularken; bugün kulübün sportif direktörü tek çözüm yolunun para olacağını söyledi. İşte, Çaykur Rizespor Sportif Direktörü Fahri Tatan'ın açıklamaları...

Tatan: "İlgimiz yok..."

Galatasaray'la bir tek para üzerinden anlaşabileceklerini söyleyen Çaykur Rizespor Sportif Direktörü Fahri Tatan, Milliyet Gazetesi'ne verdiği demeçte: "Sekidika ile ilgimiz yok. G.Saray'la el sıkışmamıza rağmen Emre Taşdemir ve Yunus Akgün'le anlaşamadık. Çözüm için tek formül para (1.2 milyon euro)" ifadelerini kullandı. 

Selimoğlu; "Krizi çözmek için elimizden geleni yapıyoruz..."

12 Ağustos'ta Radyospor'a bağlanan Çaykur Rizespor Sözcüsü Selim Selimoğlu, Spor Kazanı programının sunucusu Özgür Sancar'ın Galatasaray'la yaşanan "Oğulcan Çağlayan" krizini sorması üzerine şu cevabı verdi:

"Başkan’la kendi arasında bu konuyu konuştular. Biz hiçbir futbolcunun yolunun kapanmasını istemeyiz. Kim olursa olsun. Bence Türk futbolunda bu tür şeyler örnek olmalı. Başkanımızın olaya bakış açısı bu. Galatasaray’ın anlaşmak istediği her ortamda aynı şekilde anlaşırız. Şu anda kendi içlerinde birtakım detayda netleşemediler. O konuda kolaylık olması açısından futbolcu takasını kabul ettik. Onların teklifiydi. Sonuçta Rizespor’un da alacağı var. Rizespor’un alacağını hiçbir kulübe hibe etme hakkımız yok. Rizespor’un hakkını savunmak zorundayız. Krizi çözmek için elimizden geleni yapıyoruz."

Milliyet / Radyospor