Galatasaray yönetiminden müjde! 2.3 milyarlık borç... Galatasaray yönetiminden müjde! 2.3 milyarlık borç...

FFP kriterlerine uymadığı gerekçesiyle ceza alan Beşiktaş'tan sonra Fenerbahçe de topun ağzına geldi. Bunun üzerine UEFA ile yakın ilişkileri bulunan Uzan, Galatasaray başkanı Dursun Özbek'e mesaj gönderdi.

CEM UZAN: "SPORTİF BAŞARI VEYA BONSERVİS GELİRİ"

Cem Uzan, kulüpteki aracılar vasıtasıyla Dursun Özbek'e şu mesajı gönderdi: "Galatasaray'ın yaptığı transferler Avrupa'da göze batmaya başladı. Icardi transferi sadece Fransa'da değil diğer ülkelerde de konuşulmaya başlanacak. Bu yüzden UEFA bu paranın kaynağını soracak. Galatasaray'ın cezadan sıyrılması için 2 yolu var. Birincisi, şampiyon olup Avrupa'da elde edeceği başarılarla gelirlerini arttırmak. İkincisi, ciddi oyuncu satışları yapıp UEFA'ya kâr edebileceğini kanıtlamak." dedi.

KONUT SATIŞLARI ÖNEMLİ DEĞİL Mİ?

Cem Uzan'a göre konut satışları önemli. Ancak projelerin bitmesi için en az 3 yıl var. Bu 3 yıllık süre zarfında Galatasaray'ın transfer yasağı veya Avrupa'dan men edilmesi kulübü geriye götürebilir. 61 yaşındaki iş adamı da bunun farkında...

GALATASARAY'IN CEZASINI ENGELLEYECEKTİ

Galatasaray başkanı Dursun Özbek, ilk döneminde göreve gelir gelmez UEFA'nın 1 yıllık men cezasından kulübü kurtaramadı.

Gazeteci Süleyman Rodop, Uzan'ın ceza verilmeden önce başkan Dursun Özbek'e yardım edebileceğini, UEFA'dan tanıdığı hukukçular vasıtasıyla bu cezayı ortadan kaldırabileceğini iddia etmişti. Özbek, Uzan'a ulaşmak istemedi.