Güney Amerika basını, dünya genelinde farklı sektörlerde temiz ve çevreci enerji kaynaklarının kullanımına yönelik bir haber paylaştı.

Futbolda ise Galatasaray'ın stadı örnek olarak verildi. 

Peru basınından Elcomercio; "Galatasaray'ın evi, toplam 4,2 MW güç kapasitesi ile stadyum çatısına kurulu en büyük güneş enerjisi santrali unvanına sahip ve Guinness Rekorlar Kitabı'na girdi. Yanına yaklaşan bile olmadı." değerlendirmesini yaptı.

Faruk Süren'den Galatasaray yorumu: "Bizans gibidir..." Faruk Süren'den Galatasaray yorumu: "Bizans gibidir..."

1 MİLYAR TL FAYDA SAĞLAYACAK

Stadla ilgili olarak, "Çatıya 10 bin 404 adet güneş paneli inşa adildi. Kurulan paneller, yılda yaklaşık 2 bin evin tüketimine eş değer elektrik üretiyor. Stadyumun harcadığı senelik enerjinin yüzde 63'ünü karşılıyor. Galatasaray bu projeyle yıllık 4,5 milyon kilowatlık bir tasarruf sağlayacak. Panellerin ömrünün sonuna kadar yani 25 yıl sonunda kulübe 1 Milyar TL'den fazla kaynak sağlanacak. Her anlamda son derece faydalı bir proje yapmışlar." denildi.

HERKES BU YOLDA DEVAM ETMELİ

Haberin devamında şu sözler kullanıldı: "Her yıl yaklaşık olarak 3.250 ton karbondioksit salınması durduracak ve bu şekilde 200 bin ağacın 25 yılda atmosferde temizleyebileceği sera gazının atmosfere salınmasının önüne geçilerek ağaçlar ve doğa korunacak. Aslan'ın stadı sadece bizim için değil tüm dünya için örnek olmalı. Enerji kaynakları hızla tükenirken futbol takımlarının da tıpkı Türk devi Galatasaray gibi sorumluluk alması lazım." ifadeleri kullanıldı.