Hem denetim kurulu hem yöneticiler ihtiyati tedbir istemine kısa sürede cevap aldı ve mahkemeler ibrasızlıkla ilgili tedbir kararlarını verdi. Fakat bu karar başkan Mustafa Cengiz ve yönetimini "aklama" anlamı taşımıyor; karar dava yolunu açarken şu an için seçime gitme mecburiyetini de ortadan kaldırıyor. Fakat süreç devam ederken tedbir kararı da kalkabilir, bu durum da yönetimi daha büyük sıkıntıya sokabilir. Bütün bunlar göz önünde bulundurularak yönetim içinde istişareler gerçekleştiriliyor.

10 Nisan'da Divan Kurulu Toplantısı'nda da eleştirilerle karşı karşıya kalacak yöneticiler, ince eleyip sık dokumaya çalışıyor.

Kendisi de girebilir

Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz, genel kurul kararını hiçe sayıp tamamen tanımazdan gelme görüntüsü vermemek için seçime gitmeyi istiyor fakat seçime eylül ayında gidilmesini istiyor.

Bazı yöneticiler ise başkana "Eylüle kadar daha çok yıpranırız ve puan kaybedebiliriz, o yüzden kararı daha öne almalıyız" şeklinde tavsiyelerde bulunuyor. Neredeyse bu manada ikiye ayrılan Galatasaray yönetiminin gündeminde bu konu birinci sırada. Öte yandan Mustafa Cengiz'i ve yönetimini olağan genel kurulda ibra etmeyenler karşı dava açabilir.

Seçime gidilmediği takdirde camiada gerginliğin daha da artacağı öngörülüyor. Öte yandan tedbir kararı alındığı için şu an Mustafa Cengiz seçim kararı alırsa kendisi de seçime girebilecek.