Cengiz Özyalçın, birçok soruyu cevaplarken, tepki çeken ifadeler de kullandı.

İşte Özyalçın'ın sözleri:

"Rize'de 3-2 öndeyiz galip geldik gidiyoruz. Hakem uzatmayı gösteriyor 4-3 kaybediyoruz. Bugün 1-0 öndeyiz, son anda 1-1 bitiyor. Bundan memnun musunuz diye sorarsanız bizim için hedef şampiyon olmaktır. Birinci olamıyorsanız 2-3 bizim için aynıdır."

"Galatasaray neden böyle? Galatasaray 23 Mayıs 2015 tarihinde mali durumu düzeltmek için bu yönetime görev verdi. Ekonomisi güçlü olan takımları sportif başarıları da ekonomisiyle orantılı oluyor. Barcelona, PSG, Chelsea buna örnektir. Bir Galatasaraylı olarak bugünkü oyundan memnun değilim."

"Seyircinin tepkileri, olağan mali kongrede de oldu bu tepkiler. Mali kongrede bu yönetim ibra edildi. Demek ki seyirci başka türlü, aklı selim kulüp üyeleri başka türlü düşünüyor. Seyirciye de hak veriyorum."

"Bugün Galatasaray 54. golünü attı. Beşiktaş en çok gol atan takım. Aramızdaki gol farkı bir elin parmağından az. Demek ki Galatasaray'da futbolla ilgilenen kişiler bu yanlışları görüyorlar. Bu konuya çözüm bulacaklardır."

"50 bin TL'lik soruyu teknik direktöre veya futbol şubesinin başındaki kişiye sormanızı isterim. Ben biliyorum ama konuşmak yetkim değil."

"Bir rakibimizin Tuzlaspor ile oynadığı ve 2-1 galip geldiği bir maç vardı. Biz de Akhisar Belediyespor ile oynayıp 2-1 kazandığımız bir maçta 'yönetim istifa' dendi. Bu durum doğru mu? Krasnodar maçımız var. Maçı 3-2 kazanmışız, taraftar takımı alkışlayıp yönetime istifa diyorsunuz. Böyle şey olur mu?"

"Tüzüğün hükmüne göre yönetim kurulu kendi içinde istifa edecek, denetleme kurulu yönetime 'sen genel kurula git' diyecek, bir de genel kurulun üçte biri imza toplayacak. Bu şartlarda seçime gidilir."

"Galatasaray'ın her sene şampiyon olacak diye bir kural var mı? Türkiye Kupası'nı en çok kazanan takım kim? Galatasaray. 4. yıldızı ilk takan kim? Galatasaray."

"Hamza Hamzaoğlu, Mustafa Denizli, Hollandalı. Üç isim çalıştı takımda. Orhan Atik'in lisansı yok. Taffarel kaleci hocası. 5 hocayla çalışıldı diyorsunuz. Matematik bilmiyorsunuz."